Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home, Google Nest en bluetooth: dit zijn de mogelijkheden

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2019, 11:29 CategorieTips en advies

Je kunt verschillende Google Home- en Google Nest-speakers koppelen aan bluetooth apparaten, mocht je de audiokwaliteit ondermaats vinden. In dit artikel leggen we je uit hoe het koppelen werkt. Daarnaast kun je tevens je smartphone via bluetooth verbinden met een slimme speaker of smart display van Google.

De ervaring met een Google Home- of Google Nest-speaker is vaak wel prima. Je kunt heel veel met die slimme apparaten, vanwege de Google Assistent die aanwezig is. De speaker aan boord van het apparaat gooit volgens veel gebruikers nog wel eens roet in het eten. Je haalt namelijk niet de allerbeste audiokwaliteit in huis, of je nu een Google Home, Home Mini, Google Nest Hub of Google Nest Mini aanschaft. Gelukkig kun je speakers opnemen in een speakergroep of koppelen aan een externe bluetoothspeaker.

Google Home aan bluetoothspeaker koppelen

Gelukkig vergt het koppelen van een Google Home-luidspreaker (of bijvoorbeeld de Google Nest Mini of Google Nest Hub) aan een bluetoothspeaker weinig werk. Binnen de Google Home-app ga je op zoek naar de Home-speaker die je wil koppelen aan een externe luidspreker. Je tapt erop en tapt vervolgens rechts bovenin op het tandwielicoontje. Scroll nu naar beneden totdat je Standaard muziekspeaker ziet staan. Tap daarop en kies vervolgens voor de optie voor het koppelen van een bluetoothspeaker.

Zorg er ondertussen voor dat je een bluetoothspeaker klaar hebt staan die in de zoekmodus staat. Als dat het geval is, dan moet die in de lijst verschijnen die nu in beeld verschijnt. Tap op de speaker die je wil instellen en klaar is Kees. Voortaan zal deze Google Home- of Nest-speaker het geluid versturen naar de bluetoothspeaker wanneer die beschikbaar is. Je moet wel de bluetoothspeaker aan hebben staan op dat moment. Stemcommando’s en vragen verlopen nog steeds via de Google-luidspreker, maar de rest gaat via de externe speaker.

Telefoon via bluetooth aan Google Home koppelen

Hoewel je natuurlijk via wifi (Chromecast built-in) je muziek en audio kunt afspelen via de Google Home- en Nest-speakers, kan het ook zijn dat je graag gebruikmaakt van de bluetoothverbinding. Je kunt je telefoon aan de Home-speaker koppelen door wederom op het tandwieltje van de beoogde speaker te tappen. Daar tap je op Gekoppelde Bluetooth-apparaten en vervolgens op Koppelingsmodus inschakelen (rechts onderin). Zorg ervoor dat je ook de bluetoothverbinding inschakelt op je smartphone, zodat de apparaten elkaar kunnen vinden.

Meer lezen?

We hebben een grote hoeveelheid artikelen geschreven die je allemaal kunt terugvinden in onze sectie voor tips en advies, waarin we verschillende dingen uitleggen. Ben je naar iets specifieks of juist iets algemeens op zoek, dan is de kans groot dat we erover geschreven hebben. Mocht je iets niet kunnen vinden of mis je iets, dan kun je altijd terecht in onze sectie voor vragen en antwoorden. • Delen:

Reacties

 1. Benjamin
  17 november, 2019 om 23:19

  Mijn ervaring met het koppelen van Bluetooth speakers met Google home is dat dat enkel lukt met “open” Bluetooth speekers die geen paswoord vragen om gekoppeld te kunnen worden. Spijtig genoeg hebben bijna alle inbouwspeakers zo’n code en kan je die dus niet koppelen.

 2. Mike
  17 november, 2019 om 23:32

  Het via Bluetooth koppelen van speakers is een mooie manier om inderdaad beter geluid uit slimme assistent te krijgen.

  Helaas werkt de koppeling vaak maar tijdelijk en moet je je bluetooth speakers dan ook met enige regelmaat opnieuw koppelen.

  Een eventuele oplossing hiervoor is om ergens in de koopjesbak nog een Chromecast Audio te scoren (niet langer in productie).

  Of wanneer je twijfelt over de aanschaf van een ‘smart speaker’, meteen voor een gerenommeerd merk te gaan met goede geluidskwaliteit.

  Vrijwel iedere zelf respecterende audio fabrikant heeft ondertussen zijn of haar eigen ‘smart speaker’ met daarop Google Assistent of Alexa. Deze kosten wel beduidend meer als bijvoorbeeld de Nest Mini maar het oor wil ook wat.

  Zelf heb ik er recentelijk nog een aantal vergeleken.

  • Jack
   18 november, 2019 om 9:00

   De Bluetooth ondersteuming van de Google apparaten is bijzonder slecht. Verbindingen vallen om de haverklap uit.

 3. Sander
  18 november, 2019 om 12:34

  Lukt dit ook met een Sonos one (gen 2) speaker? Dus als ik vraag aan mijn google nest hub om muziek af te spelen dat mijn Sonos begint te spelen ipv mijn nest hub.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.