Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Nest Hub krijgt ultrasone detectie en herkent wanneer je dichtbij staat

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2019, 9:45 CategorieBediening

De Google Nest Mini en de Nest Wifi beschikken over ultrasone detectie. De ledlampjes zullen oplichten wanneer iemand in de buurt is. Deze nieuwe functie wordt later vandaag ook uitgerold naar de Google Nest Hub.

Zodra het smart display iemand opmerkt kan er informatie op het scherm getoond worden. Denk bijvoorbeeld aan een timer, het weerbericht of de route naar je werk. Afhankelijk van de afstand tot het scherm zal het lettertype van grootte veranderen. Sta je dichtbij, dan zijn de letters wat kleiner, maar ben je wat verder weg, dan zullen de letters groter worden zodat je deze beter kunt aflezen. Wanneer je dichtbij het scherm bent zullen de touch controls ook zichtbaar worden.

Een nadeel is er echter wel. De Google Nest Hub heeft natuurlijk geen camera aan boord. De ultrasone detectie maakt daardoor geen onderscheid tussen personen. Het weet dus niet of jij in de buurt bent of iemand anders. Getoonde informatie is daarom ook niet gepersonaliseerd.

Geluid op hoge frequentie

Bij de ultrasone detectie stuurt de Google Nest Hub geluiden met een hoge frequentie door de speakers. Vervolgens luistert het apparaat hier weer naar via de microfoons. Door de weerkaatsing van het geluid weet het slimme display of er iemand in de buurt is. Volgens Google horen mensen, maar ook huisdieren het geluid niet, wat toch wel een belangrijk punt is. Google begint later vandaag het uitrollen van de functie naar de slimme display’s.  • Delen:

Reacties

  1. Peter
    21 november, 2019 om 7:27

    Zie dat de functie aanstaat in de nest heb maar voor als nog reageert hij nog niet als ik in de buurt ben

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.