Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest Wifi en Google Wifi kunnen in hetzelfde netwerk gebruikt worden

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2019, 9:17 CategorieThuisnetwerk

Google heeft laten weten dat de pucks van Google Nest Wifi en Google Wifi binnen hetzelfde netwerk gebruikt kunnen worden. Mochten de nieuwe meshrouters dus naar Nederland komen en heb je al Google Wifi-pucks staan, dan hoef je niet alles te vervangen.

Nest Wifi en Google Wifi zijn te koppelen

Onlangs introduceerde Google nieuwe meshrouters in de vorm van Nest Wifi. Hiermee vergroot je niet alleen het wifibereik in huis, ook krijg je meteen toegang tot een ingebouwde slimme speaker met de Google Assistent aan boord. Reden genoeg om dit product te overwegen, wanneer je al gebruikmaakt van de producten en diensten van de zoekmachinegigant. Maar wat nu als je al Google Wifi-pucks hebt staan (de voorganger van de Nest-variant)? Dan hoef je die gelukkig niet per se te vervangen: beiden zijn in hetzelfde netwerk te gebruiken.

Helaas is het zo dat de Nest Wifi officieel nog niet in Nederland beschikbaar is. Maar mocht het zover komen, dan kun je het beste de Nest-versie als primaire access point gebruiken en de Google Wifi-pucks als extra satellieten inzetten. Andersom kan ook, maar Google raadt af dit te doen. Anders profiteer je namelijk niet van de hogere snelheden. Verder is het zo dat je natuurlijk ook alleen de nieuwe Nest-routers in je netwerk kunt gebruiken, mocht je per se ethernetpoorten willen gebruiken. De Nest-satellieten hebben die poorten helaas niet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.