Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ring overweegt gezichtsherkenning voor deurbellen

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2019, 9:52 CategorieVeiligheid en beveiliging

Amazon-dochteronderneming Ring heeft laten weten dat gezichtsherkenning mogelijk wordt aangeboden voor de slimme deurbellen als extra functie. Sommige slimme deurbellen hebben zo’n optie al, maar de bellen van het Amerikaanse bedrijf hebben die nog niet.

Gezichtsherkenning voor Ring-deurbellen

Waarschijnlijk krijgen de slimme deurbellen van Ring, een dochteronderneming van Amazon, toegang tot gezichtsherkenning. De voorwaarde is dat gebruikers de functie wel willen hebben. Ondertussen heeft het bedrijf al het grondwerk gelegd voor dergelijke opties, schrijft Tweakers. Ondanks het feit dat veel concurrenten van het bedrijf de optie aanbieden, heeft de Amazon-dochteronderneming dat nog niet gedaan. Voor sommige gebruikers is dit een pre, terwijl andere eigenaars er juist om staan te springen.

Dit nieuws komt naar buiten nadat een Amerikaanse senator vragen gesteld heeft aan Ring over de samenwerking met politiekorpsen. De politie kan in de VS de hulp inschakelen van eigenaars van zo’n deurbel, zodat kan worden meegekeken naar verdachte omstandigheden. De verzamelde beelden mogen vervolgens eeuwig bewaard en onbeperkt gedeeld worden. Hier in Europa zijn de regels met betrekking tot privacy een stuk strenger, waardoor een dergelijke opzet voor een eventuele samenwerking niet haalbaar is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.