Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Ring werkt niet aan volglijstfunctie van verdachte personen’

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2019, 9:48 CategorieVeiligheid en beveiliging

Ring, bekend van slimme deurbellen en camera’s, laat weten niet te werken aan een volglijstfunctie waarmee verdachte personen gespot worden. Het bedrijf zou wel werken aan opties voor gezichtsherkenning, maar wil die alleen uitrollen wanneer gebruikers daarom vragen.

‘Geen volglijstfunctie van Ring in aantocht’

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan zou Ring, dochteronderneming van Amazon, werken aan een volglijstfunctie. Met die functie zouden verdachte personen in de gaten gehouden en kunnen worden en mensen in de buurt op de hoogte kunnen brengen wanneer zo’n persoon gespot wordt. Het is dan aan de buurt om elkaar ervan op de hoogte te brengen. Hiervoor hebben de deurbellen van het bedrijf wel gezichtsherkenning nodig en dat is een optie die momenteel nog niet aanwezig is. Maar wat niet is, kan nog komen.

Er zitten nog wel wat haken en ogen aan zo’n volglijstfunctie. Je kunt namelijk mensen verdacht maken zonder veroordeling, helemaal wanneer blijkt dat de camera z’n werk niet goed doet. Ook zouden mensen met vooroordelen zonder reden iemand kunnen aanwijzen als verdacht. Ring ontkent in elk geval dat er aan een dergelijke functie gewerkt wordt. Ook wordt de functie nergens in gebruik genomen. Bovendien is het zo dat er geen gezichtsherkenning op de deurbellen zit, maar die optie kan er mogelijk wel aankomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.