Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung SmartThings ondersteunt straks meer apparaten

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2019, 10:04 CategorieSoftware en apps

Samsung SmartThings, het smarthomeplatform van de Zuid-Koreaanse fabrikant, moet in de toekomst meer apparaten ondersteunen. Daarnaast is Samsung voornemens offline functionaliteit toe te voegen, zodat alles blijft werken wanneer het internet eruit ligt.

Updates voor Samsung SmartThings

De hub van Samsung SmartThings was altijd een mooie toevoeging aan je smarthome, omdat die allerlei protocollen en standaarden ondersteunt, zoals Zigbee, Z-wave en bluetooth. Echter, de laatste tijd ondersteunen apparaat steeds vaker wifi, waardoor zo’n hub iets minder bruikbaar is. Samsung laat het er niet bij zitten en laat tijdens de Samsung Developer Conference 2019 weten dat meer apparaten native ondersteuning gaan aanbieden voor het platform. Ook de kleinere ontwikkelaars en fabrikanten krijgen hun eigen plekje.

In 2020 verschijnt hiervoor de Samsung SmartThings Device SDK Beta. Hiermee kunnen bedrijven gemakkelijker compatibiliteit inbouwen voor SmartThings, waardoor ze ook correct in de applicatie weergeven worden. Daarnaast komt er een wereldwijd certificeringsproces waarmee producten sneller toegelaten kunnen worden. Ook introduceert Samsung later de Rules API: hiermee kunnen apparaten binnen het netwerk offline functioneren wanneer er geen internet beschikbaar is of wanneer de servers van SmartThings niet werken.

Het wachten is nu op de momenten dat deze updates beschikbaar zijn. Samsung heeft nog niet laten weten wanneer dit precies gebeurt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.