Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Waarom een refurbished iPhone helemaal geen gek idee is

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2019, 8:10 CategorieNieuws

Als je vandaag de dag een premium telefoon wilt kopen dan ben je al snel meer dan 1.000 euro kwijt, zeker als je kijkt naar de topmodellen van onder meer Samsung en Apple. Het is dan ook niet meer eenvoudig om de allernieuwste smartphone te kopen, en dat is één van de redenen waarom de refurbished smartphone flink aan populariteit wint.

Onlangs bleek uit onderzoek van Techniek Nederland dat steeds meer mensen kiezen voor een gereviseerde smartphone, en dan met name de steeds duurder wordende iPhone. De afgelopen twaalf maanden gingen er 369 duizend refurbished iPhones over de toonbank, samen goed voor een omzet van 103 miljoen euro. Techniek Nederland schrijft de toename in verkoop toe aan de introductie van het Keurmerk Refurbished, dat in maart dit jaar werd geïntroduceerd. De consument heeft duidelijk veel vertrouwen in de kwaliteit van de producten en in de retailers die het Keurmerk Refurbished mogen voeren. Daarbij speelt een belangrijke rol dat die retailers op refurbished iPhones 24 maanden garantie geven, óók op de batterij en de accessoires.

Voor de allernieuwste iPhone, de iPhone 11, betaal je momenteel minimaal 1.200 euro, en dan is een bedrag dat de meesten van ons niet even snel op tafel leggen voor een nieuwe telefoon. Maar, hoe kun je dan toch een nieuwe telefoon met premium kwaliteit kopen? Gelukkig is er hiervoor de ‘Refurbished iPhone’. Dit is simpel gezegd een gereviseerde iPhone die eruit moet zien en moet presteren als een nieuwe iPhone. Dat hij ooit gebruikt is door een ander zou je niet moeten kunnen zien of ervaren. En het grote voordeel; je betaalt er een stuk minder voor dan voor een nieuwe iPhone. Een van de meeste populaire refurbished uitvoeringen is de refurbished iPhone 8, waar je zo’n 300 tot 350 euro voor betaalt. Dit model is al wat jaartjes oud maar je betaalt er een stuk minder voor en de kwaliteit wordt nog altijd gegarandeerd. Voor die prijs krijg je dus volledige garantie en de ervaring die je van een iPhone 8 mag verwachten. En alsof dat geen reden genoeg is, is het ook goed om te weten dat een refurbished toestel goed is voor het milieu. Je gaat immers verspilling tegen.

Dit artikel is geschreven in opdracht van Telefoondiscounter.nl

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.