Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De best geteste smarthome-producten van 2019

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2019, 8:41 CategorieAlgemeen

Het afgelopen jaar heb je veel verschillende recensies kunnen lezen op het gebied van smarthome. Welke producten hebben de meeste indruk gemaakt? In dit artikel zetten we de best geteste smarthome-producten van 2019 voor je op een rijtje.

Het jaar 2019 was een druk jaar. We hebben tientallen verschillende producten getest en het was dan ook even uitzoeken wanneer een product in dit lijstje opgenomen zou moeten worden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de hoogste cijfers. In dit lijstje van best geteste smarthome-producten vind je dan ook de producten terug die we beoordeeld hebben met een 9.0 of hoger. We beginnen met de producten die een 9.5 hebben gekregen. In 2019 zijn er twee producten die een 9.5 hebben gekregen, namelijk de Philips Hue Outdoor-producten en de Arlo Ultra camera. De andere producten hebben een 9.0 mogen ontvangen met hier en daar een eervolle vermelding voor producten die een 8.5 als cijfer hebben gekregen.

Philips Hue Outdoor

In deze review bekeken we de buitenverlichting in het assortiment van Philips Hue, te weten de Outdoor Lightstrip, Outdoor sensor en de Outdoor Impress wandlamp. Martijn gaf het cijfer 9.5 aan deze producten met als grootste pluspunten dat ze werken volgens het Plug-and-play-principe, voorzien zijn van een strak design en een hoge bouwkwaliteit en de deuren openen voor zeer veel mogelijkheden. Deze kwaliteit komt echter wel met een keerzijde en dat is de stevige prijs.

Lees de review van Philips Hue Outdoor

Arlo Ultra camera

De Arlo Ultra camera verscheen in juli 2019 en biedt verschillende slimme functies en beeld in een 4k-resolutie. De draadloze beveiligingscamera maakt gebruik van een dedicated hub die weer in verbinding staat met je router. De gebruiker krijgt met de Arlo Ultra camera zeer veel instellingsmogelijkheden, een zeer goede videokwaliteit en nauwkeurige en goede meldingen bij calamiteiten. Nadeel is dat je wel een abonnement nodig hebt om gebruik te kunnen maken van veel extra mogelijkheden.

Lees de review van de Arlo Ultra camera

Samsung Powerstick Jet VS9000

Dit keer geen robotstofzuiger, maar een stofzuiger die handig, draadloos en krachtig is. Volgens Martijn is de Samsung Powerstick Jet VS9000 één van de meest veelzijdige en flexibele stofzuigers op de markt. De stofzuiger is niet goedkoop, maar heeft een zeer goede zuigkracht en is eenvoudig schoon te maken. Ook kun je deze stofzuiger uitbreiden met een dweil en extra accu.

Lees de review van de Samsung Powerstick Jet VS9000

IKEA SYMFONISK tafellamp-speaker en boekenplank-speaker

IKEA en Sonos hebben de handen ineen geslagen en samen twee speakers ontwikkeld met het uiterlijk van een IKEA-product en de interne audio van Sonos. Dit heeft geresulteerd in twee zeer goede speakers die je zowel met de IKEA Home Smart-app en de Sonos-app kunt bedienen. Beide speakers bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding, hebben een strak en tijdloos design en bieden ondersteuning voor AirPlay 2.

Lees ook de review van IKEA SYMFONISK

IKEA SYMFONISK (en Sonos) afstandsbediening

Bovenstaande IKEA SYMFONISK-speakers kun je niet alleen via een app bedienen, maar ook met de SYMFONISK afstandsbediening. Deze accessoire heeft flexibele plaatsingsopties en doet precies wat die moet doen. Je hebt alleen wel de Trådfri-hub nodig en je moet wat geduld hebben bij de installatie. Eenmaal verbonden heb je met de SYMFONISK afstandsbediening een uitstekende accessoire in handen om je speakers te bedienen. Groot voordeel is dan ook de prijs. Deze accessoire koop je al voor 15 euro.

Lees ook de review van IKEA SYMFONISK (en Sonos) afstandsbediening

Netatmo Presence buitencamera

De Netatmo Presence buitencamera is een prima product om je tuin, oprit of carport te bewaken. Het is voorzien van een felle schijnwerper en je hebt geen abonnement nodig. Ook wordt er direct een micro-sd-kaart meegeleverd. De goede beeldkwaliteit en de uitstekende meldingen zijn daarnaast een belangrijk pluspunt. Nadeel is dat er geen verdere smarthome-integratie mogelijk is. Ook mist de camera een gezichtsherkenningsfunctie.

Lees de review van de Netatmo Presence buitencamera

Philips Hue Play

Signify, het bedrijf achter Philips Hue, heeft in 2019 verschillende nieuwe producten gelanceerd. De Hue Signe behoort tot de nieuwe lijn producten. Deze sfeerverhogende tafellamp kun je synchroniseren met je Ambilight-televisie of pc om een Ambilight-effect te creëren. De sfeerverhogende lamp werkt volgens het plug-and-play-principe en biedt een strak design en een hoge bouwkwaliteit.

Lees de review van de Philips Hue Play

IKEA Fyrtur

IKEA heeft in 2019 betaalbare slimme rolgordijnen op de markt gebracht. Deze zijn voorzien van een prima bouwkwaliteit en kun je gemakkelijk installeren. Je bent veelzijdig in de bediening en kunt de rolgordijnen met de meegeleverde remote, via de app en met je stem bedienen. Qua kleur zul je het moeten doen met grijs en lichtgrijs en ook kun je deze rolgordijnen niet op maat snijden. Kijk je over deze minpunten heen, dan zijn de slimme rolgordijnen een uitstekende manier om je smarthome uit te breiden.

Lees de review van IKEA Fyrtur

iRobot Roomba i7+

Robotstofzuigers worden steeds slimmer. De iRobot Roomba i7+ is één van de slimste robotstofzuigers van dit moment. Dankzij Imprint Smart Mapping leert dit model de indeling van je woning kennen, zodat er effectief gestofzuigd kan worden. Dit gebruiksvriendelijke model is stevig aan de prijs, maar maakt zeer goed schoon. Na het instellen heb je er geen omkijken meer naar en zul je altijd thuiskomen in een schoon huis.

Lees de review van de iRobot Roomba i7+

Lifx Mini Day and Dusk en Lifx+ Color and White

Je hoeft geen slimme lampen van Philips Hue of IKEA te kopen. Ook andere merken hebben slimme lampen in het assortiment. De Lifx Mini Day and Dusk en Lifx+ Color and White zijn twee slimme lampen die je kunt gebruiken zonder hub. Je hoeft dus geen extra apparaatje in je router te pluggen, maar plugt ze rechtstreeks aan je wifi-netwerk. De uitgebreide mogelijkheden en mooie kleuren en tinten zorgen ervoor dat dit een uitstekende keuze is als je op zoek bent naar slimme lampen voor in je woning.

Lees ook de review van de Lifx Mini Day and Dusk en Lifx+ Color and White

Meer reviews

Wil je meer reviews lezen van alle door ons geteste producten? Kijk dan in het overzicht van al onze recensies.

  • Delen:

Reacties

  1. Mathijs Strik
    28 december, 2019 om 11:04

    Grappig dat de ene het juist als een voordeel ziet dat je geen hub nodig hebt en alles automatisch via je wifi gaat. Maar de mensen met iets meer verstand van de zaken zeggen toch dat het een hoop opstoppingen verkomt als dit niet over wifi zou communiceren. Jammer dat ik daar nooit wat over lees.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.