Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Deurbelfabrikant Ring werkt aan eigen slimme lamp’

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2019, 9:36 CategorieVerlichting

Het lijkt erop dat deurbelfabrikant Ring werkt aan een eigen slimme lamp. De lamp is namelijk opgedoken bij de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond. Mogelijk wil het bedrijf dus de concurrentie aangaan met fabrikant als Philips Hue en Lifx.

Slimme lamp van Ring op komst – gerucht

Uit FCC-documenten blijkt dat Ring, dochteronderneming van Amazon, werkt aan eigen slimme lampen. Dat heeft technologiejournalist Dave Zatz ontdekt. Heel veel details zijn momenteel nog niet beschikbaar. Uit de documentatie is wel op te maken dat de lampen bluetooth krijgen, maar onduidelijk is of er ook wifi of ondersteuning voor een hub aanwezig is. Ook is niet duidelijk of de lampen een ingebouwde bewegingssensor krijgen waardoor de automatisch aanspringen of dat er daarvoor andere producten nodig zijn van de fabrikant.

De fabrikant heeft in het verleden al zelfstandige lampen gemaakt met een bewegingssensor, zoals bijvoorbeeld de floodlight. Dergelijke producten werken vaak samen met andere producten van het bedrijf, waardoor er een compleet beveiligingssysteem opgezet kan worden. Dat systeem is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Verder is het nog niet duidelijk of de lampen voor binnen of buiten geschikt zijn. Amazon heeft verder ook nog niets aangekondigd, dus is er nog niets bekend over een prijs en een releasedatum.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.