Google Assistent: Routines beschikbaar in Nederland, maar werkt nog niet

10 december 2019 1 Minuut 8 Reacties
Google Assistent routines

De optie voor routines is opgedoken in de Nederlandse versie van Google Assistent. Met routines kun je verschillende handelingen bundelen. Door middel van één commando kan de Google Assistent dan verschillende taken uitvoeren. Helaas lijken gemaakte routines op dit moment nog niet te werken.

De optie is enkel beschikbaar in de Google Assistent-app op je telefoon en dus niet in Google Home. Om de routines zichtbaar te maken open je de Google Assistent-app en zeg of schrijf je ‘Routines’. Onderaan klik je dan op Routines om dit venster te openen.

Routines laten je, door middel van een enkel stemcommando, meerdere acties tegelijk uitvoeren. Een voorbeeld is ‘Hey Google, goedemorgen’. Zo kun je instellen dat dit ene commando de lichten in de slaapkamer aanzet, je telefoon van de stille modus haalt, het weerbericht voorleest, de temperatuur van de thermostaat hoger zet en vervolgens muziek van je favoriete playlist van Spotify wordt afgespeeld. In totaal zijn er zes routines in te stellen, namelijk Goedemorgen, Bedtijd, Vertrek van huis, Thuiskomst, Op weg naar werk en Op weg naar huis.

Ook Shortcuts zijn beschikbaar. Deze vind je bovenaan bij ‘Aangepast’. Zo kun je zelf een commando instellen voor een bepaalde actie. Hiermee maak je in feite snelkoppelingen. Ben je aan het sporten, dan kan het commando ‘Workout Time’ ervoor zorgen dat direct je favoriete playlist op Spotify voor tijdens het sporten wordt gestart.

Routines al wel in het Engels beschikbaar

Alhoewel de optie nu in het Nederlands beschikbaar is gemaakt lijken ingestelde routines en shortcuts nog niet te werken. We hebben verschillende opties geprobeerd, maar zonder succes. Aangezien routines nu wel zichtbaar zijn gemaakt hopen we dat Google deze optie snel actief maakt. Niet alleen in Google Assistent, maar ook in de Google Home-app. Routines zijn al wel beschikbaar in het Engels binnen de Google Home-app. Kun je niet wachten om Routines en Shortcuts te gebruiken? Lees dan het artikel Zo stel je routines en shortcuts in met Google Home en Google Assistant.

Reacties (8)