Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ikea brengt fysieke knoppen uit onder Home Smart-merk

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2019, 12:08 CategorieBediening

Ikea heeft laten weten dat het bedrijf fysieke knoppen wil uitbrengen binnen de Home Smart-lijn. De knoppen verschijnen in februari en moeten 7 dollar kosten. De knoppen kunnen meerdere functies dragen en gekoppeld worden aan de slimme speakers en lampen van het bedrijf.

Fysieke knoppen voor Ikea Home Smart

Ikea noemt de knoppen Shortcut Buttons. Je bent straks zelf in staat een plaatje met een icoontje toe te voegen aan de knop, zodat je weet welke functie die draagt. De meubelmaker levert zelf wat iconen mee, zoals een kopje thee, bed of lamp, maar je kunt ook je eigen maken natuurlijk. Met een druk op de knop lanceer je een scène: dat is een serie handelingen die in één keer in huis geregeld kunnen worden. Wil je rust? Dan dimmen de lampen, gaan de gordijnen dicht en spelen de speakers relaxte muziek af over je netwerk.

Tegenover The Verge laat Ikea weten dat je bijvoorbeeld een specifieke Spotify-afspeellijst kunt afspelen op een laag volume. Je kunt de knoppen ophangen of ergens neerleggen. Ze zijn bedoeld als alternatief voor de app of stembesturing, zodat ook mensen zonder toegang tot die middelen dingen in huis kunnen regelen. Bovendien krijgen mensen zonder al te veel technische kennis mogelijk zo toch wat mee van de smarthomemogelijkheden. Wanneer de fysieke knoppen Shortcut Buttons naar Nederland komen, is niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.