Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

LG laat wasmachine en droger met elkaar communiceren

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2019, 10:16 CategorieHuishoudelijke apparaten

LG lanceert deze week de nieuwe DUAL Inverter Heat Pump wasdroger. Deze droger via Wi-Fi gekoppeld worden aan de nieuwste wasmachines van LG waardoor precies het juiste programma gekozen kan worden.

LG drogers en wasmachines praten met elkaar

Door de DUAL Inverter Heat Pump en de Auto Cleaning Condensor zorgen de drogers van LG voor goede droogprestaties én energiebesparing. De wasdrogers zijn eenvoudig in gebruik en dankzij de functie Smart Pairing, wordt automatisch de optimale drogercyclus ingesteld, doordat de droger via Wi-Fi informatie ontvangt van de LG wasmachine.

Als het apparaat gekoppeld is aan LG’s wasmachines, uitgerust met Artificial Intelligence Direct Drive (AI DD9), stelt de droger automatisch het juiste droogprogramma in om kleding de verzorging te geven die het verdient. Deze functie zorgt niet alleen voor de juiste bescherming van je kleding, maar zorgt er ook voor dat je zelf de droger niet hoeft in te stellen en voorkomt dat je per ongeluk de verkeerde opties kiest. Met de ThinQ-app op je smartphone kun je de droger op afstand bedienen, de juiste droogcyclus instellen en kun je nieuwe programma’s downloaden voor specifieke kledingstukken.

Naast deze slimme koppeling is de nieuwe droger ook uitgerust met de nieuwe DUAL Inverter Heat Pump. Hierdoor kan de circulatiesnelheid versneld of vertraagd worden, zonder dat de pomp telkens in- en uit hoeft te schakelen. Hierdoor droogt de droger met de zuinigste rating en heeft daardoor energielabel: A+++-10%. Door de geavanceerde inverter-technologie doet de droger zelfs zijn werk bij lage temperaturen, wat beter is voor de kleding en krimpen voorkomt.

De Auto Cleaning Condensor spoelt de condensor tot drie keer per programma onder druk schoon waardoor er geen stof of vuil ophoopt. Hierdoor droogt de machine efficiënter en is deze zuiniger in gebruik, waardoor hij langer meegaat. Een bijkomend voordeel: door de Auto Cleaning Condensor hoef je niet meer handmatig te reinigen en bespaar je een hoop tijd en gedoe waardoor je meer tijd over hebt voor andere dingen.

Prijs en beschikbaarheid

De volgende modellen zijn beschikbaar in de Benelux: RC8OU2AV0Q (adviesprijs €799,-), RC80V9AV4Q (adviesprijs €899,-), RC90V9AV3Q (adviesprijs €999,-) en de RC90V9AV2W (adviesprijs € 1.099,-).

  • Delen:

Reacties

  1. Myrchelle
    28 februari, 2020 om 11:02

    Dit werkt dus NIET!!!
    Ik heb beide machines aangeschaft en het werkt niet bij ieder wasprogramma. Zelfs niet bij het meest voorkomende (40°c gemixt wasgoed).

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.