LSC Smart Connect: Afstandsbediening koppelen aan de slimme lampen van Action

14 december 2019 3 Minuten 85 Reacties
LSC Smart Connect-afstandsbediening

De afstandsbediening van LSC Smart Connect is niet te vinden in de app. Wij vertellen je hoe je de afstandsbediening kunt koppelen aan de lampen van de Action.

Wie bij winkelketen Action is gaan shoppen en de slimme verlichting en de afstandsbediening van LSC Smart Connect heeft gekocht moet even goed zoeken hoe deze afstandsbediening nu eigenlijk gekoppeld moet worden. De meegeleverde handleiding is niet echt duidelijk en wie zoekt in de app zal de afstandsbediening daar ook niet vinden. Hoe kun je nu de slimme lampen van LSC Smart Connect verbinden met de afstandsbediening? We vertellen je het in dit artikel.

We kregen al enkele vragen binnen hoe je nu de afstandsbediening van LSC Smart Connect moet verbinden met de slimme lampen. De hoogste tijd om hier even in te duiken en een stap-voor-stap gids te maken. De afstandsbediening wordt geleverd met een mini-handleiding, maar echt duidelijk uitgelegd wordt het niet. Wie zoekt in de LSC Smart Connect-app bij producten toevoegen kan lang zoeken naar de afstandsbediening. Daar is die namelijk niet te vinden. De oplossing is simpel, maar wellicht net even anders dan je misschien denkt.

De eerste stap is natuurlijk een slimme lamp installeren en toevoegen aan de app. Wil je nog even weer precies weten hoe dat moet, lees dan dit artikel. Daar vertellen we je tevens hoe je de producten van LSC Smart Connect aan Google Home kunt toevoegen.

LSC Smart Connect-lampen van de Action koppelen aan de afstandsbediening

Stap 1: Meegeleverde batterijen in de afstandsbediening stoppen.
Stap 2: Zet de lamp aan.
Stap 3: De afstandsbediening bij de lamp in de buurt houden.
Stap 4: De slimme lamp even een keer snel uit en aan zetten met de schakelaar (dus niet via de app).
Stap 5: De knop ‘On’ op de afstandsbediening ingedrukt houden (ongeveer 10 seconden) totdat het blauwe lampje gaat knipperen.
Stap 6: Knippert het lampje op de afstandsbediening, dan gaat de slimme lamp ook direct daarna knipperen. Nu kun je de knop loslaten.

En voila. De lamp is toegevoegd aan de afstandsbediening. De afstandsbediening van LSC Smart Connect gebruik je echt buiten de app. In de app van LSC Smart Connect zie je dan ook geen enkele verwijzing naar de afstandsbediening. Je kunt deze dus ook niet toevoegen in de app.

 Afstandsbediening in gebruik

Je kunt de afstandsbediening gebruiken over een afstand van twintig meter, wat in de meeste huizen meer dan voldoende moet zijn. Je kunt uiteraard meerdere lampen aan één afstandsbediening toevoegen. Overigens kun je ook dezelfde lamp in totaal aan vijf afstandsbedieningen koppelen. Tijdens de review van LSC Smart Connect heb ik een flink aantal lampen aan de afstandsbediening weten te koppelen, maar het maximum aantal te koppelen lampen aan één afstandsbediening is ons niet bekend.

Problemen met koppelen

Lukt het met de bovenstaande stappen niet om de lampen te koppelen aan de afstandsbediening? Kijk eerst of je de nieuwste firmware-update voor de lampen hebt. Klik hiervoor op de lamp in de app en vervolgens rechtsboven op menu. Scroll naar beneden en kies ‘Zoeken naar firmware update’. Download de nieuwste update indien beschikbaar. Na het downloaden van de firmware update kun je de bovenstaande stappen opnieuw proberen en de afstandsbediening aan LSC Smart Connect van de Action koppelen.

Reacties (85)