Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netatmo Welcome Camera krijgt ondersteuning voor HomeKit Secure Video

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2019, 11:07 CategorieVeiligheid en beveiliging

De Netatmo Welcome Camera lijkt de tweede camera te worden die gebruik gaat maken van HomeKit Secure Video. Een firmware-update voegt de nieuwe functionaliteit toe aan de beveiligingscamera. Hiermee wordt de Netatmo Welcome Camera de tweede camera die ondersteuning krijgt voor deze functie, na de Logitech Circle 2.

Tot op heden stond er op de website van Apple dat de Netatmo Welcome Camera in de toekomst deze update zou krijgen, maar een aantal gebruikers op online forums hebben de update inmiddels al binnen gekregen. Met HomeKit Secure Video kunnen beelden veilig opgeslagen worden op de servers van Apple.

Over HomeKit Secure Video

HomeKit Secure Video is beschikbaar sinds september 2019 en is toegankelijk voor iedereen met iOS 13 op de iPhone of iPad. Deze dienst zorgt ervoor dat jouw video’s veilig staan opgeslagen op de servers van Apple. Het idee erachter is dat camerabeelden ontzettend privacygevoelig zijn. Bij HomeKit Secure Video kan niemand meekijken, zelfs medewerkers van Apple niet. De opgenomen beelden worden van begin tot eind versleuteld en de enige die toegang heeft tot de beelden ben jij en de mensen die jij eventueel toegang hebt gegeven. Wel heb je overigens een iCloud-abonnement van minimaal 200 GB nodig. Dat kost je 2,99 euro per maand, maar de opslag van de camerabeelden gaat niet ten koste van je iCloud-opslag.

Versleuteling vindt plaats op de camera zelf, in dit geval dus de Netatmo Welcome Camera. Pas na versleuteling worden de beelden naar de servers van Apple gestuurd. Lees ook de review van de Netatmo Welcome Camera.


€ 163,17

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 163,17

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 163,17

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.