Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

D-Link brengt veel routers met wifi 6-ondersteuning uit

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2020, 9:35 CategorieThuisnetwerk

Fabrikant D-Link heeft nieuwe routers aangekondigd. Het gaat in totaal om negen nieuwe modellen, waaronder de COVR X1872. Dit is een meshsysteem met ondersteuning voor wifi 6. Daarnaast is er tevens support voor stembesturing.

Nieuwe routers van D-Link

De D-Link COVR X1872 beschikt over vier geïntegreerde antennes voor 2×2 mu-mimo. De router is in staat twee streams op de 2,4 en twee streams op de 5 GHz-verbinding vast te houden, met maximale snelheden van respectievelijk 574 en 1201 Mbps. Verder zijn er vier lanpoorten en is er een wanvariant op zowel de router als de satellieten (de apparaten die je elders in huis plaatst voor een betere wifidekking). Tevens is er ondersteuning voor de wpa3-beveiliging. Bediening is mogelijk via de gratis app, maar dat kan ook via de Google Assistent of Amazon Alexa. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een gastnetwerk op te zetten.

De D-Link-router, die straks de naam AX1800 Whole Home Mesh System zal dragen, moet in het tweede kwartaal van 2020 in de Verenigde Staten beschikbaar zijn voor 270 dollar. Het is nog niet bekend of de router ook naar Nederland komt.

Dat D-Link nu vol inzet op wifi 6, betekent niet dat wifi 5 (de wifistandaard die je nu waarschijnlijk zelf in huis gebruikt) wordt overgeslagen. Zo komt er nog een COVR-router met wifi 5 uit. In de komende zes maanden brengt het merk in totaal elf routers uit. Vijf daarvan bieden ondersteuning aan voor wifi 5, terwijl de rest wifi 6 gaat ondersteunen. Al deze producten ondersteunen wpa3 en Easy Mesh van de WiFi Alliance. Hierdoor kun je verschillende netwerkproducten opnemen in één meshnetwerk.

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.