Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Eve Cam voor binnen met ondersteuning voor Homekit aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2020, 9:24 CategorieVeiligheid en beveiliging

Eve Systems heeft de Eve Cam gepresenteerd, een camera voor binnen die vanaf de grond af aan gebouwd is voor Apple Homekit en Homekit Secure Video. Dat beveiligde platform voor bewakingsbeelden is sinds de release van iOS 13.2 beschikbaar voor Homekit-gebruikers.

Eve Cam gepresenteerd tijdens CES 2020

Met Homekit Secure Video worden de beelden in een beveiligde omgeving geanalyseerd wanneer er een compatible camera zoals de Eve Cam gedetecteerd wordt. Die omgeving is bijvoorbeeld een Apple TV-mediaspeler of de slimme speaker Homepod. Zo kan worden vastgesteld of er mensen of dieren aanwezig zijn.

Wanneer er iets te melden valt over een gebeurtenis in huis, krijgt iedereen die onderdeel is van je smarthome (en Apple Homekit gebruikt) een rijke notificatie. Vervolgens kun je het beeld direct op het vergrendelde scherm bekijken. Opgenomen beelden kunnen tien dagen lang bekeken worden in de Woning-applicatie. Die beelden worden opgeslagen op je iCloud-account en tellen niet mee voor je opslaglimiet.

De Eve Cam moet in de VS vanaf april verkrijgbaar zijn voor 149,95 dollar. Het apparaat heeft een kijkhoek van 150 graden en neemt op in 1080p (full hd dus). Er is een infraroodsensor aanwezig, waardoor je ook in de avond of zonder veel licht goed kunt zien wat er in huis gebeurt. Bovendien is er zowel een speaker als microfoon aanwezig, waardoor je ook met iemand kunt praten terwijl je zelf niet in huis bent. De camera is verder voorzien van een speciale basis waarmee je hem heel flexibel kunt ophangen.

Verder heeft Eve een waterdetector aangekondigd, die eveneens ondersteuning aanbiedt voor Apple Homekit. Dit apparaat word Water Guard genoemd. Wanneer er ergens water vloeit waar dat niet hoort – en het apparaat ligt er – dan krijg je een alarm te horen, worden er visuele aanwijzingen gegeven dat er wat is en krijg je een notificatie op je iPhone of iPad. Dit product verschijnt al in februari en kost 79,95 dollar. De sirene heeft een maximaal vermogen van 100 dB.

Dan is er nog de Eve Energy: een slim stopcontact dat veel compacter is, het energieverbruik in de gaten kan houden en je in staat stelt het gekoppelde apparaat in schema’s op te nemen. Eind januari verschijnt de Eve Energy voor een prijs van 39,95 dollar.

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.