Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Firmware-update Ikea Trådfri-lampen bevat een vervelende softwarefout

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2020, 10:04 CategorieVerlichting

Ikea heeft een firmware-update voor de Ikea Trådfri-lampen uitgebracht die een vervelende softwarefout bevat. Het kan namelijk gebeuren dat het gedrag van de lampen wordt aangepast op het moment dat je een fysieke schakelaar gebruikt voor het aanzetten.

Softwarefout in Ikea Trådfri-firmware

Dit probleem doet zich niet voor wanneer je de lampen bedient middels de knoppen in de applicatie. Het gaat om firmwareversie WS 1.0, die sinds 24 januari beschikbaar is voor iedereen met de Ikea Trådfri-lampen in huis. De Zweedse meubelmaker heeft via Reddit laten weten dat het bedrijf op de hoogte is van het probleem.

Het probleem werkt als volgt: iedere keer wanneer iemand de slimme lampen via een muurschakelaar activeert, dan keren de lampen terug naar de vorige staat. Voorheen was het zo dat zo’n schakelaar ervoor zorgde dat de lampen naar de On-staat gingen, maar dat is nu dus niet meer het geval.

Ikea laat weten dat het probleem zich alleen voordoet bij lampen die al geïnstalleerd waren; nieuwe lampen installeren en gebruiken moet dus geen problemen opleveren. Er is al een oplossing met omweg beschikbaar: wil je het probleem meteen elimineren, dan zulke elke lamp moeten terugbrengen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw aan je netwerk moeten toevoegen. Ondertussen werkt Ikea aan een oplossing die via een firmware-update uitgebracht wordt.

 • Delen:

Reacties

 1. Dee
  01 februari, 2020 om 7:03

  Tevens zit er een bug in dat hij de verbinding met Apple HomeKit verliest. Schijnt ook bekend te zijn bij Ikea. Ook zeer vervelend!

  • Iwan
   01 februari, 2020 om 13:25

   Heb je al geprobeerd om de hub een vast IP adres te geven? Dat heeft bij mij een hoop problemen opgelost.

 2. E
  02 februari, 2020 om 22:37

  En waar stelnje dat vaste ip adres in. Wat is het adres van de tradfri?

 3. Patrick Bosschaart
  14 februari, 2020 om 10:38

  Is er inmiddels al een update of work around?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.