Update: Google Home-update zorgt voor problemen in Preview-programma

30 januari 2020 1 Minuut 4 Reacties
GoogleHomeAssistent

Normaal gesproken functioneren Google Home-speakers prima, maar er is nu een update die roet in het eten gooit voor sommige gebruikers. Mensen die zich aangemeld hebben voor het Preview-programma melden dat hun speakers niet goed meer werken.

Update 30-01, 11:19: Google heeft aan Smarthome Magazine laten weten dat de problemen nu opgelost moeten zijn. Er is een fix uitgestuurd naar alle getroffen Google Home-apparaten die automatisch op de speaker terechtkomt. Je hoeft hier niets voor te doen. Het originele bericht, zoals gepubliceerd op 28-01 om 09:25, vind je hieronder.

Google Home-speakers werken soms niet meer

Eind vorig jaar bracht Google een update uit voor enkele Google Assistant-speakers, waaronder de Google Home en Home Mini, waardoor die niet meer werkten. Ze waren simpelweg kapotgemaakt. Omdat de schuld bij Google lag, heeft de zoekmachinegigant uiteindelijk alle kapotte speakers vervangen; zelfs de speakers die geen garantie meer hadden. Nu is er wederom een probleem met Home-speakers, maar alleen voor de mensen die meedoen met het Preview-programma. Doe je dat niet, dan heb je niets te vrezen.

Als je wel meedoet en de bovenkant van je Google Home-speaker knippert constant oranje, dan werkt je speaker niet meer naar behoren. Hij reageert niet op commando’s. Gebruikers hebben al achterhaald wat je moet doen als het zover is: in principe moet het apparaat resetten voldoende zijn. Echter, uit de praktijk blijkt dat niet altijd het geval te zijn. In sommige gevallen kunnen de speakers geen verbinding meer maken met het netwerk. Het is nu nog niet duidelijk of Google straks wederom kapotgemaakte apparaten gratis gaat vervangen.

Reacties (4)