Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

IFTTT-ondersteuning voor Roomba laat andere apparaten commando’s geven

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2020, 10:55 CategorieHuishoudelijke apparaten

iRobot en IFTTT zijn een samenwerking aangegaan, waardoor andere apparaten in huis voortaan ook de Roomba-stofzuiger kunnen aansturen. De Home-applicatie van iRobot is uitgebreid, waardoor andere slimme gadgets te zien zijn in die softwareomgeving.

Diepe IFTTT-integratie voor Roomba

Dat geldt voor Roomba-stofzuigers, maar ook voor Braava-dweilers. Op de IFTTT-pagina van iRobot staat al vijf nieuwe recepten die je nu kunt uitproberen, mits je ook andere slimme producten in huis hebt. De recepten concentreren zich voornamelijk op schema’s wanneer je niet thuis bent, zodat de huishoudelijke apparaten de boel kunnen schoonmaken op de meest gunstige momenten. Staat je Ecobee-thermostaat bijvoorbeeld op ‘afwezig’ of gaat je slimme slot van August op slot terwijl je naar buiten gaat, dan kunnen de iRobot-apparaten hun werk gaan doen.

iRobot heeft nog niet uitgelegd wat er allemaal in de toekomst mogelijk is, maar we kunnen ons voorstellen dat er meer apparaten en fabrikanten ondersteuning gaan aanbieden. Zo kunnen ook luchtkwaliteitsmeters een rol gaan spelen, bijvoorbeeld.

Het is duidelijk dat dit een toffe zet is, maar dat er tegelijkertijd nog te veel apparaten in de lijst missen om het echt nuttig te maken voor iedereen. Het is tevens tekenend voor het belang van een goede IFTTT-integratie. Een smarthome is slechts zo slim als z’n onderliggende systeem. En met deze opzet maak je de Roomba en Braava ook prima onderdeel van je smarthome, waarin zaken lekker geautomatiseerd zijn.

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

  • Delen:

Reacties

  1. Sanne
    08 januari, 2020 om 22:40

    Je geeft ifttt de opdracht voor nu en dan zal de de stofzuiger morgen starten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.