Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ikea stelt lancering Trådfri-snelkoppelknop uit naar het voorjaar

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2020, 9:30 CategorieBediening

Ikea heeft bekendgemaakt dat de Trådfri-snelkoppelknop voorlopig uitgesteld is. De knoppen moeten nu in het voorjaar verschijnen. De bijbehorende update voor de Home Smart-applicatie van het bedrijf laat daardoor ook nog een paar maanden op zich wachten.

Snelkoppelknop verschijnt later

Ikea heeft in een reactie tegenover Smarthome Magazine laten weten dat de lancering van de snelkoppelknop uitgesteld is naar het voorjaar van 2020. Het officiële statement luidt als volgt:

Het IKEA Home smart ecosysteem wordt continu verbeterd en uitgebreid. We voegen nieuwe fysieke besturingen en digitale functies toe om je woning te kunnen bedienen. IKEA ontwikkelt momenteel opties om jouw favoriete sfeer in huis zo snel mogelijk te creëren via ‘shortcuts’. Deze functie wordt verkrijgbaar via de IKEA Home smart app en via de fysieke TRÅDFRI snelkoppelknop. De lancering van de TRÅDFRI snelkoppelknop en de update van de IKEA Home smart app is uitgesteld naar later in het voorjaar van 2020 in verband met nieuwe technische voorschriften.

Afgelopen december kondigde Ikea al aan met zogenaamde ‘Shortcut Buttons’ te komen waarmee Home Smart-producten van het bedrijf en daaraan gekoppelde scenes bediend kunnen worden. Je bent dan niet afhankelijk van apps. Bovendien kunnen mensen zonder de app ook de lampen of muziek bedienen. De update die bij de snelkoppelknop hoort, bedoeld voor de Home Smart-app, komt nu ook pas in het voorjaar uit. Dit is overigens niet het enige uitstel van Ikea: de Homekit-update voor de slimme rolgordijnen laat ook nog op zich wachten.

 • Delen:

Reacties

 1. Mark Wingens
  23 januari, 2020 om 13:22

  Ik ben benieuwd, wat voor functionaliteit ik hiermee kan gaan bereiken, weet iemand of met deze update ook de scenes functionaliteit beschikbaar komt.

  Ik zou graag de beweginsensors niet de hele nacht willen actief hebben als er beweging is.

 2. Jaap
  25 januari, 2020 om 1:52

  Knoppen om lampen mee aan te zetten.

  Klinkt bekend, waar kwam ik die laatst nou ook alweer tegen???

 3. Edwin
  25 januari, 2020 om 1:55

  Die knop is gewoon te koop op de website voor 7,99. Wat is er precies uitgesteld?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.