Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ring voegt privacydashboard toe aan app vanwege privacyzorgen

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2020, 17:52 CategorieSoftware en apps

Ring heeft bekendgemaakt dat eigenaars van de verschillende producten toegang krijgen tot een speciaal privacydashboard. Hier vind je een overzicht van gekoppelde apparaten en diensten en – in het buitenland – of de politie jouw beelden opgevraagd heeft.

Speciaal privacydashboard voor Ring-app

In de toekomst zal het bedrijf nog meer opties toevoegen aan het nieuwe dashboard. Het nieuwe Control Center moet later deze maand beschikbaar zijn in de Android- en iOS-app, maar onduidelijk is nog of dit voor iedereen geldt of alleen gebruikers in de Verenigde Staten.

In de afgelopen weken lag Ring meerdere keren onder vuur. Zo waren er accounts “gehackt”, omdat gebruikers dezelfde wachtwoorden ook voor andere accounts gebruikt werden. Die wachtwoorden zijn buitgemaakt bij een ander lek, waardoor slimme kwaadwillende zo konden binnendringen bij gebruikers. Daarnaast zou het bedrijf verder niet heel goed omgaan met maatregelen: mensen konden zomaar inloggen vanuit meerdere plekken en ip-adressen, zonder dat gebruikers daar een notificatie van kregen.

Het nieuwe centrum pakt eigenlijk een hoop mogelijkheden die al bestaan, om zo nog beter in beeld te brengen bij de gebruiker. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk tweestapsverificatie in te stellen. Hoe je dat doet, lees je in ons uitgebreide achtergrondartikel. Dat artikel hebben we geschreven na aanleiding van dit vervelende en zorgwekkende nieuws.

Eén van de nieuwe functies is de optie waarmee je kunt achterhalen wie waar op welk moment ingelogd is op de app. Ook kun je de personen uit je account gooien als je het niet vertrouwt. Daarnaast wordt tweestapsverificatie een opt-out-mogelijkheid voor nieuwe gebruikers: als je een nieuw account aanmaakt, dan word je dus aanvankelijk verplicht die extra beveiligingslaag in te stellen (we kunnen niet benadrukken hoe belangrijk en goed deze stap is). Voor bestaande gebruikers blijft het een optionele mogelijkheid.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.