Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung wil Galaxy Home Mini vroeg in 2020 uitbrengen

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2020, 9:36 CategorieBeeld en geluid

Samsung-ceo Hyun-Suk Kim heeft tijdens CES 2020 bekendgemaakt dat de Galaxy Home Mini vroeg in 2020 gelanceerd zal worden. Er wordt echter geen woord gerept over de grote versie van deze speaker, de Galaxy Home.

Galaxy Home Mini komt eraan

De Samsung Galaxy Home Mini heeft stemassistent Bixby aan boord en kan gebruikt worden voor het aansturen van verschillende smarthomeapparaten die gekoppeld zijn aan Samsung SmartThings. Dat is het smarthomeplatform van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Verder zit aan boord technologie van AKG, voor de weergave van het geluid. Bloomberg schrijft dat Samsung wil dat Bixby, en daarmee dus ook de speaker, in staat moet zijn om commando’s correct uit te voeren. Gesprekken voeren, zoals dat vooral in Amerika kan met Alexa, Siri en de Google Assistent, is voorlopig niet belangrijk.

Ondertussen wachten we nog op een releasedatum van de grotere versie van de speaker. Maar op moment van schrijven weet Samsung nog helemaal niet zeker of die speaker daadwerkelijk gelanceerd wordt. De aandacht gaat nu uit naar de kleinere Galaxy Home Mini.

De vraag is echter of Samsung inmiddels niet te laat is met het product. De smarthomemarkt is sinds 2018, toen de eerste Bixby-speaker onthuld werd, veranderd en stemassistenten nemen langzaamaan een grotere rol aan. Bovendien werkt Bixby nog niet heel goed in het Nederlands. Dat zijn allemaal aspecten die invloed hebben op het succes van de speaker.

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

  • Delen:

Reacties

  1. Rutger
    13 januari, 2020 om 8:08

    In het artikel wordt gesteld: “Bovendien werkt Bixby nog niet heel goed in het Nederlands.”
    Dit moet zijn: Bixby werkt niet in het Nederlands. Een gemiste kan van Samsung dat ik nog steeds niet in het Nederlands gebruik kan maken van de spraakassistent terwijl de concurrenten dit allang kunnen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.