Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Terug naar fabrieksinstellingen: Google Home, Nest Mini en Nest Hub

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2020, 8:54 CategorieTips en advies

Soms is het handig om de slimme speakers van Google terug te brengen naar de fabrieksinstellingen (zoals je hem dus in huis gehaald hebt). In dit artikel leggen we je per speaker uit hoe het werkt, zodat je na een simpele handeling een speaker hebt die zo goed als nieuw is.

Teruggaan naar de fabrieksinstellingen van een slim apparaat is op verschillende momenten handig. Bijvoorbeeld wanneer je hem tweedehands wil verkopen. Dan doe je er goed aan dat er geen enkel spoor van jou als vorige gebruiker aanwezig is, zodat je zeker weet dat er niets fout kan gaan. Het kan ook zijn een apparaat minder goed functioneert: in veel gevallen kan opnieuw opstarten of teruggaan naar de basisinstellingen, zoals die uit de fabriek kwam, de oplossing biedt. We leggen hieronder per speaker uit hoe dat werkt.

Google Home

Als je al heel snel een slimme speaker van Google met de Google Assistent in huis gehaald hebt, dan is de kans groot dat je nu nog steeds een Google Home hebt staan. De slimme speaker is al een paar jaar te koop en doet het nog altijd prima. Als je terug wil gaan naar de fabrieksinstellingen dan hoef je slechts één handeling te verrichten. Je drukt namelijk de microfoonknop in voor vijftien seconden. Die knop vind je op de achterkant, in het midden. Als het gelukt is, dan geeft de Google Assistent vanzelf aan dat de operatie geslaagd is.

Google Nest Mini / Home Mini

Als je de Google Nest Mini hebt (je herkent hem aan het gat aan de onderkant, waarmee je hem kunt ophangen), dan moet je eerst de microfoon uitschakelen. Die knop zit aan de zijkant van de slimme speaker. Vervolgens druk je met je hand voor vijftien seconden op de bovenkant. Als je de Google Home Mini hebt, dan heb je er zelfs een speciaal knopje voor. Die zit eveneens aan de onderkant. Houd hem voor vijftien seconden ingedrukt. Voor beide slimme speakers geldt dat je na vijftien seconden de bevestiging krijgt van de Assistent.

Google Nest Hub

Als je thuis een Google Nest Hub hebt staan, dan is het gelukkig ook net heel moeilijk om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen van het apparaat. Rechts achterop vind je namelijk de twee volumeknoppen. Het is zaak dat je die allebei tegelijkertijd indrukt en dat voor tien seconden lang. Als je dat doet, dan komt de boodschap in beeld te staan dat je nu teruggaat naar de fabrieksinstellingen. Bevestig hier je keuze. Dit geldt overigens voor alle smart displays waar je de Google Assistent op aantreft, niet alleen de Nest Hub.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over all-in-one-systemen, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

 • Delen:

Reacties

 1. Ruudenjose
  19 januari, 2020 om 15:49

  Fantastisch apparaat.

 2. Thomas
  19 januari, 2020 om 16:36

  Vind je?

  • Ruud Beijer
   19 januari, 2020 om 16:48

   Ik vind het een geweldig apparaat. Vanuit mijn stoel doe ik de lichten aan óf uit. Gedimd óf helder. Verder doe ik mijn tv aan vanuit mijn luie stoel. Dus ja dat vind ik.

   • Thomas
    19 januari, 2020 om 16:51

    Tv onmogelijk… hier dan.. de box van Ziggo kan niet aangezet worden met Google home.. lampen..(hue) die dan weer wel

 3. Ruud Beijer
  19 januari, 2020 om 16:58

  Ik heb lampen van Ikea. Werkt perfect.

  • Thomas
   19 januari, 2020 om 17:00

   Ik heb hier alles van hue.. nadeel van IKEA lampen ..te weinig kleuren helaas.
   Mijn hue lampen werken goed met Google home ook

 4. Jochem
  20 januari, 2020 om 14:27

  Hue lampen, Hue routines, plafond fans (middels smartconnectors), zwembadverlichting (Osram stekkerdoos), Nest doorlock, august doorlock, point minut, alles werkt hier op Curaçao. Zelfs de paar 230vue’s uit NL doen het gewoon op 115v.

  Echter, het Google mannetje weet het soms niet meer, na hetzelfde stemcommando ineens weer wel. En regelmatig zit hij kennelijk samen met een Engelstalige dame in mijn Google Home mini, die gaat mij dan iets uit een enyclopedie voorlezen.

 5. Spy
  20 januari, 2020 om 18:49

  Raar. als je iets terug zet in fabriekinstellingen. Daarna moet je hen aanzetten. Dan gaat ie toch weer de huidige update loden en instaleren dat is ie weer het zelfde als voor de fabriek instelling. 🤔

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.