Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Eero-routers van Amazon krijgen HomeKit-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2020, 10:29 CategorieThuisnetwerk

Vandaag krijgen de Eero-routers van Amazon een nieuwe update. De update brengt ondersteuning voor Apple HomeKit met zich mee.

De nieuwe update stelt gebruikers in staat om de routers te integreren binnen Apple’s Home-app. Hierbij krijgen gebruikers meer controle over andere HomeKit-accessoires die zijn verbonden met het internet.

Om de functie in te stellen heb je de iOS-app van Eero nodig en ga je naar het ‘Discover’ tabblad. Hier volg je de instructies voor de HomeKit-ondersteuning. Is de Eero eenmaal verbonden dan vraagt Apple je om al je huidige WiFi HomeKit-producten te verwijderen en opnieuw toe te voegen. Pas dan is er volgens Apple sprake van een ‘meer beveiligde verbinding’.

Heb je eenmaal alles verbonden en jouw HomeKit-apparaten opnieuw toegevoegd, dan krijg je toegang tot HomeKit’s drie niveau’s van beveiliging. Je kunt kiezen uit No Restriction (apparaat kan met ieder apparaat in het netwerk of internetservice gegevens uitwisselen), Automatic (gelimiteerde toegang en verbindingen aanbevolen door de fabrikant) en Restrict to Home. Bij deze laatste kunnen apparaten alleen gegevens uitwisselen via HomeKit en je Apple-apparaten. Hierbij is er geen toegang tot het internet.

Eero is onderdeel van Amazon

In februari 2019 kocht Amazon de start-up Eero. Deze start-up liep voorop met de huidige mesh-systemen. In plaats van een enkel apparaat gebruikt het bedrijf verschillende toegangspunten om een geheel huis of appartement van een sterk wifi-signaal te voorzien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.