Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google forceert tweestapsverificatie voor Nest-gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2020, 11:01 CategorieVeiligheid en beveiliging

Tweestapsverificatie, of ‘two-factor authentication’ is een slimme manier om je online apparaten of diensten beter te beschermen. Vaak wordt zo’n optie optioneel aangeboden, maar vanaf de lente forceert Google tweestapsverificatie voor Nest-gebruikers.

Google heeft de verplichte tweestapsverificatie bekendgemaakt in een blogpost. Vandaag is het blijkbaar ‘Safer Internet Day’ en dus maakt Google hier meteen gebruik van om dit openbaar te maken. Nest-gebruikers moeten binnenkort dus rekening houden met enkele wijzigingen. De blogpost zegt het volgende:

Starting this spring, we’re requiring all Nest users who have not enrolled in this option or migrated to a Google account to take an extra step by verifying their identity via email. When a new login into your account is initiated, you’ll receive an email from account@nest.com with a six-digit verification code. That code will be used to make sure it’s you trying to login. Without it, you won’t be able to access your account. This will greatly reduce the likelihood of an unauthorized person gaining access to your Nest account.

Tweestapsverificatie verplicht voor Nest-gebruikers

Dit betekent dat alle gebruikers verplicht tweestapsverificatie moeten gebruiken. Er komt een extra stap om je identiteit te bevestigen. Zodra er een nieuwe login is waargenomen krijg je een e-mail van account@nest.com met een zescijferige code. Deze code heb je vervolgens nodig om in te loggen, zodat het bedrijf zeker weet dat jij het bent die in wilt loggen. Dit moet de veiligheid vergroten en moet ervoor zorgen dat kwaadwillenden niet zomaar bij je account en je gegevens kunnen komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.