Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Linksys rolt HomeKit-update voor Velop-systemen binnenkort uit

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2020, 9:56 CategorieThuisnetwerk

Fabrikant Linksys heeft bekendgemaakt dat de HomeKit-update voor verschillende Velop-systemen binnen enkele dagen uitgerold wordt. Je weet dat je de update binnen hebt wanneer de Velop-applicatie je vraagt om een koppeling te maken met de Apple Woning-applicatie.

HomeKit voor Linksys Velop-systemen

Er hangt nog wel een voorwaarde aan: je Velop-systeem moet wel tri-band zijn, want anders werkt de integratie niet. Bovendien is het handig wanneer de app automatisch geüpdatet wordt, zodat je dat niet handmatig hoeft te doen of het idee krijgt dat je lang moet wachten tot het bericht in beeld verschijnt. Het gaat om de volgende systemen die de update kunnen verwachten. Op het model A03 na, zijn het in feite dezelfde systemen. Het verschil zit hem in het aantal routers per verpakking (één, twee of drie) en de kleur (zwart of wit).

  • A03
  • WHW0301
  • WHW0301B
  • WHW0302
  • WHW0302B
  • WHW0303
  • WHW0303B

Wanneer de producten van Linksys te gebruiken zijn met de Apple Woning-applicatie, dan kun je HomeKit-accessoires in de gaten houden en voorkomen dat ze op manieren kunnen communiceren met andere apparaten in het netwerk waarmee mogelijk schade toegebracht kan worden. Bijvoorbeeld wanneer er malware van buiten naar binnen komt. Zo voorkom je tevens dat je data in verkeerde handen terechtkomt. In de basis biedt het systeem dus een soort firewall voor je HomeKit-smarthomesysteem aan en dat is op zich een prima idee.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.