Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nederlandse HomeWizard stopt ondersteuning eerste hub

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2020, 15:30 CategorieThuisnetwerk

De eerste hub van het Nederlandse smarthomeplatform HomeWizard krijgt geen updates meer. Na 1 mei 2020 is het helemaal afgelopen. De ondersteuning voor het apparaat verdwijnt volledig, maar de servers blijven nog wel online. Daardoor kun je het platform in z’n huidige staat blijven gebruiken.

Geen updates meer voor eerste HomeWizard-hub

Tweakers schrijft dat HomeWizard gebruikers ingelicht heeft via een e-mailbericht. In die mail staat dat de volgende onderdelen van het eerste systeem géén updates meer ontvangen na 1 mei aanstaande: de gateway, de app voor Android en iOS en de applicatie die beschikbaar is via je browser. Bovendien kunnen gebruikers de apps blijven downloaden uit Google Play en de App Store, de downloadwinkel voor respectievelijk Android en iOS, zolang de apps voldoen aan de minimale eisen van beide besturingssystemen.

Omdat de servers online blijven, kun je het systeem blijven gebruiken zoals je nu doet. Mocht je je HomeWizard-hub minder dan twee jaar geleden gekocht hebben, dan kun je voorlopig nog rekenen op technische ondersteuning of reparaties. De eerste hub van het bedrijf is al een paar jaar niet meer te koop. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe hub voor je systeem, dan raadt het bedrijf de Link aan. Hoewel de Link niet alle huidige apparaten ondersteunt, moet dat systeem wel een stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijk zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.