Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ring geeft gebruikers meer inzicht in gedeelde gegevens

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2020, 10:51 CategorieVeiligheid en beveiliging

Maker van slimme deurbellen en beveiligingscamera’s Ring wil gebruikers in de toekomst meer controle geven over welke gegevens gedeeld worden met derde partijen. Het moet zo mogelijk worden om minder of zelfs helemaal geen gegevens te delen met partijen buiten Ring zelf.

Gebruikers trekken aan de bel

Ring wordt al langer bekritiseerd vanwege hun privacybeleid, zowel in Nederland als internationaal. Zo worden gebruikersgegevens al langer gedeeld met bedrijven als Facebook, Google en andere verwerkers van data. Tot nog toe was er voor die gebruikers geen enkele mogelijkheid om dit tegen te gaan. Het bedrijf wil nu de optie bieden om de uitwisseling van gegevens met derde partijen te stoppen, maar geeft wel aan dat dit alleen gebeurt waar het van toepassing is. Dat doet vermoeden dat bepaalde data alsnog wordt doorgestuurd. Ook lagen recent nog duizenden inloggegevens van gebruikers op straat.

Gebruikers ontdekten eerder al dat video-opnames van de apparaten zonder toestemming werden gedeeld met de politie. Inmiddels is het mogelijk om het delen van beelden met de politie stop te zetten, maar gebruikers moeten het dan wel zelf uitzetten. De discussie over de gegevens bereikte uiteindelijk zelfs de Tweede Kamer. De overheid is nog altijd op zoek naar een manier om opnames van burgers in te kunnen zetten in de strijd tegen criminelen. Zo werden digitale deurbellen van Ring en andere fabrikanten uitgedeeld aan mensen die meededen aan de pilot ‘De Digitale Deurbel’. Gegevens konden bij deze proef zonder bevel worden opgevraagd door de politie en andere overheidsinstanties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.