Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ring verplicht tweestapsverificatie bij inloggen voor alle gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2020, 9:43 CategorieVeiligheid en beveiliging

Ring heeft ervoor gezorgd dat wanneer gebruikers willen inloggen in de applicatie, ze voortaan gebruik moeten maken van tweestapsverificatie. Dat moet voorkomen dat andere mensen met je gegevens toegang kunnen krijgen tot je camerabeelden en -opnames.

Tweestapsverificatie verplicht voor alle Ring-accounts

Dat heeft het bedrijf dinsdagavond bekendgemaakt. Als je voortaan inlogt, dan moet je een zescijferige code invullen die via sms of e-mail gestuurd wordt. Het bedrijf zet deze stappen omdat afgelopen december aan het licht kwam dat er geen meldingen gemaakt worden van de momenten waarop andere mensen inloggen op het account van een gebruiker. Mocht iemand dus je gegevens in handen hebben (wat zomaar kan gebeuren als er ergens een lek is), dan kan diegene dus ongestoord kijken naar de live beelden en de gemaakte beelden.

Door een zescijferige code in te vullen die alleen jij ontvangt wanneer iemand inlogt, kun je voorkomen dat dit gebeurt. Echter, deze methode van tweestapsverificatie is niet zonder gevaren, bleek al uit het verleden, omdat sommige mensen bijvoorbeeld overal dezelfde wachtwoorden hanteren. Heb je hetzelfde wachtwoord voor e-mail en je Ring-account, dan zou diegene dus ook je mail in kunnen en de code zelf kunnen invullen. Het zou daarom beter zijn als het bedrijf ook ondersteuning aanbiedt voor iets als Google Authenticator.

Dat is niet de enige verandering die Ring doorvoert. Zo kun je nu instellen dat het bedrijf je gegevens niet aan derde partijen verkoopt. Ondertussen is het delen al door het bedrijf zelf stopgezet, terwijl er nog wordt gewerkt aan een opt-in-systeem, waardoor je dus zelf mag kiezen of de data gedeeld wordt of niet. Vorige maand lanceerde Ring al een nieuwe dashboard, waarmee een hoop instellingen met betrekking tot je data en privacy al inzichtelijk werden. Nog geen update gehad? Zo stel je handmatig tweestapsverificatie in.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.