Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sonos-speaker in te stellen als standaardspeaker voor Nest Hub en meer (update)

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2020, 9:36 CategorieBeeld en geluid

Terwijl Sonos Google aanklaagt, werken beide bedrijven nog wel aan nieuwe functies. Zo is er nu een nieuwe optie beschikbaar, waarmee je een speaker van de fabrikant kunt instellen als standaardspeaker voor bijvoorbeeld de Google Nest Hub of andere slimme speakers met de Assistent aan boord.

Sonos-speaker als standaardspeaker instellen

Het is al langer mogelijk een externe speaker in huis, met bluetooth of Chromecast aan boord, in te stellen als standaardspeaker voor bijvoorbeeld Google Nest Hub, Google Nest Mini of andere slimme speakers met de Assistent aan boord. Echter, tot op heden was het niet mogelijk de speakers van Sonos te selecteren in dit lijstje. Daar is nu verandering in gekomen. Vooralsnog lijkt het alleen te gaan om de One- en Beam-speakers (de Beam is een soundbar), maar mogelijk werkt het ook met de Move die onlangs uitkwam.

Het gaat om de speakers waar de Google Assistent op aanwezig is, dus waarop je commando’s kunt geven aan de stemassistent. Het instellen van de speaker werkt zoals het instellen van andere speakers en gaat via de Google Home-app. Wanneer alles ingesteld is en je het commando geeft muziek af te spelen via die speaker, dan zal de Google Assistent een seintje geven dat ze begrijpt wat je bedoelt. Vervolgens wordt de muziek dan afgespeeld op de gekoppelde speaker. Zet wel even de microfoon uit op je Sonos-speakers.

Update: Eén van onze bezoekers heeft de tip gegeven dat de functie ook aanwezig is op de Ikea Symfonisk-speakers. Je kunt die speakers dus ook gebruiken als uitbreiding voor je Google Assistent-luidsprekers. Dank voor de tip, P. Bekker!

 • Delen:

Reacties

 1. Wendy Serry
  18 februari, 2020 om 5:34

  Ik ben in het bezit van een aantal Play 1 speakers, alsook van een Sonos connect. Deze toestellen staan ook in mijn lijst van in te stellen standaard speakers.

 2. Jorik
  18 februari, 2020 om 9:25

  Dank voor de tip! Mijn Sonos playbar is nu ook in te stellen als standaard speaker.

 3. Karel
  18 februari, 2020 om 10:17

  Dit was de reden dat ik de Google/Nest Home onlangs heb teruggebracht, omdat Sonos niet ondersteund werd.

  Is Spotify op de Nest Home ook via touch te bedienen, of echt alleen via stem? Touch heeft de voorkeur.

 4. Bandj3plak
  18 februari, 2020 om 17:51

  Hier nog niets in te stellen. Twee play 5 (1 gen) en playbar.

 5. Rene
  18 februari, 2020 om 23:09

  Heb het werkend gekregen met een google home hub en twee sonos play:1’s . Werkt nu perfect.
  Als ik nu zeg : speel david guetta via spotify dan speelt deze rechtstreeks af op sonos. Voorheen werd deze dan afgespeeld op de hub en moest ik de toevoeging “ op sonos keuken” toevoegen

  • Benito
   21 mei, 2020 om 20:49

   Hoe heb je dit in zijn werk gekregen ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.