Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Abonnees Nest Aware krijgen maandbedrag eenmalig terug na storing

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2020, 19:52 CategorieVeiligheid en beveiliging

Slimme camera’s zijn de laatste tijd niet vaak positief in het nieuws, maar bedrijven als Amazon (Ring) en Google doen er alles aan om de klant tevreden te houden. Google laat zich nu ook van zijn goede kant zien, want diegenen met een Nest Aware-abonnement krijgen eenmalig hun maandbedrag terug. De reden hiervoor is een storing eind vorige maand waardoor de Nest camera’s tijdelijk niet bruikbaar waren. Hieronder de boodschap van Google.

Op maandag 24 februari is er bij het updaten van onze servers een verbindingsprobleem ontstaan. Hierdoor konden Nest-camera’s tussen 20:55 tot 01:20 uur Centraal-Europese Tijd geen opnamen maken of live video streamen. Alle cameraservices werken inmiddels weer normaal. Tijdens de storing is er geen videogeschiedenis vastgelegd.

We weten hoe belangrijk je camera’s zijn voor de beveiliging van je huis en eigendommen. We zijn onze systemen uitgebreid aan het controleren om zulke storingen in de toekomst te voorkomen. Het aanbieden van een betrouwbare en veilige infrastructuur voor je huis is een verantwoordelijkheid die we erg serieus nemen.

We begrijpen dat je als Nest-abonnee op onze camera’s en services rekent. We betalen je graag 5 € terug op de bankpas of creditcard die geassocieerd is met je account als dank voor je geduld en voor je vertrouwen in Nest. Je hoeft hiervoor geen contact op te nemen met support. Na verwerking van de terugbetaling krijg je automatisch een e-mail.

We zijn er helemaal op gericht handige oplossingen te ontwikkelen waarmee je van je huis een nog behulpzamere plek maakt. Het spijt ons dat we deze week niet aan je verwachtingen hebben voldaan.

De storing toont dat slimme camera’s nog altijd zeer kwetsbaar zijn. Niet alleen op het gebied van beveiliging, maar ook door de afhankelijkheid van de werking van een systeem dat draait op de achtergrond. Het is in ieder geval goed om te zien dat Google dit serieus neemt, want het belangrijkste aan een slimme camera is natuurlijk dat je erop kunt vertrouwen.

 • Delen:

Reacties

 1. FREEK
  20 maart, 2020 om 9:06

  WAAROM REAGEERD GOOGLE NIET OP DE VRAAF VAN HONDERDEN CAMERA GEBRUIKERS OM EEN ABONNEMENT AF TE KUNNEN SLUITEN MET IDEAL

  • Benjamin
   08 september, 2020 om 7:06

   Daar ben ik het helemaal mee eens. Vind het onnodig om alleen voor een nest abonnement een creditcard aan te schaffen. Ben er van overtuigd als ze ook ideaal beschikbaar stellen dat ze veel meer mensen trekken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.