Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft verwijdert onder meer smarthomefuncties uit Cortana

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2020, 9:34 CategorieSoftware en apps

Cortana op Windows 10 krijgt enkele veranderen. Microsoft heeft namelijk een andere koers bepaald voor de stemassistent. De nieuwe variant van de persoonlijke assistent concentreert zich namelijk op productiviteit en niet zozeer op het bedienen van je smarthome.

Cortana richt zich op productiviteit

De persoonlijke assistent zal dus met name voor zakelijke gebruikers interessant moeten zijn. Cortana kan straks helpen bij het onderhouden van je agenda en planning, toevoegen van dingen aan je to-do-lijst en verzenden van e-mails. Daardoor verdwijnen functies als muziekbediening, smarthomebedieding en ondersteuning voor third-party vaardigheden. In andere woorden: Microsoft gaat dus minder Amazon Alexa en Google Assistent achterna en probeert de stemassistent beter bij zijn eigen productenportfolio te laten passen.

Microsoft past niet alles aan waar Cortana nu om bekendstaat. Je kunt op dezelfde manier met haar communiceren. Ook blijven basale functionaliteiten bestaan, zoals het instellen van wekkers en timers en het opvragen van antwoorden. Eind april zal de stemassistent ook verdwijnen uit de Android-app van de Microsoft Launcher. De update zal aankomende lente uitgerold worden voor alle gebruikers in de Verenigde Staten. Hier in Europa had Microsoft de persoonlijke assistent nog niet voorzien van uitgebreide functies; dat zal ook niet meer gebeuren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.