Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ring pauzeert tijdelijk verzamelen van gebruikersdata

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2020, 9:25 CategorieVeiligheid en beveiliging

Ring heeft belooft dat gebruikers meer zeggenschap krijgen over hun persoonlijke data. En het lijkt erop dat het bedrijf de belofte waarmaakt. In elk geval tijdelijk dan, aangezien het verzamelen van gebruikersgegevens voorlopig tijdelijk stopgezet is.

Ring verzamelde gebruikersgegevens

Het bedrijf achter populaire slimme deurbellen stelde gebruikers eerder al in staat zich af te melden voor enkele vormen van en inzicht te geven in de gegevensverzameling. Dat nieuws volgde al snel toen eenmaal duidelijk was dat Ring die zonder toestemming of weten van zijn gebruikers aan het doen was. Nu heeft het bedrijf dus aangegeven dat het de meeste gegevensverzameling stopgezet heeft. Dat geldt voor zowel de applicatie als de website. Ondertussen kijkt de fabrikant naar andere oplossingen voor dit gegeven.

Tegenover de website Engadget laat een Ring-vertegenwoordiger weten dat het tijdelijk stopzetten van de gegevensverzameling het bedrijf de tijd geeft meer opties met betrekking tot privacybescherming te introduceren.  Die opties komen dan naar het nieuwe privacyscherm. Met de opties moeten gebruikers ervoor kunnen zorgen dat ze precies kunnen aangeven wat ze wel en niet delen willen. Mocht je je nu al afmelden voor de data waarmee advertenties weergeven kunnen worden, dan deelt Ring die data niet met andere bedrijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.