Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Toekomstige Apple HomePod krijgt aanraakgevoelige stof voor bediening’

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2020, 9:29 CategorieBeeld en geluid

Het lijkt erop dat Apple voor de nieuwe Apple HomePod een aanraakgevoelige stof voor bedieningsmogelijkheden in gedachten heeft. De huidige versie bedien je voornamelijk via Siri. Maar je kunt ook gebruikmaken van het aanraakgevoelige display dat bovenop de slimme speaker zit.

Apple HomePod met aanraakgevoelige stof – gerucht

Het nieuwe idee staat beschreven in een onlangs opgedoken patent van Apple. Hoewel in het patent allerlei soorten apparaten genoemd worden (zoals een laptop, een polsband, een ketting of een bril), wordt er meer nadruk gelegd op een audioapparaat. Daarover staat de volgende tekst in het document:

Electronic devices such as audio devices may include fabric. As an example, the housing of a speaker may be covered with a layer of fabric. Openings may be provided in the fabric to allow sound to be emitted from within the device. It may be challenging to enhance the functionality of a speaker. For example, it may be difficult to integrate input and output devices into a speaker with a fabric layer. If care is not taken, the user may find it cumbersome to provide input to and receive output from the speaker.

Het idee is dat een Apple HomePod-eigenaar dan aan de zijkant van het apparaat toegang krijgt tot bijvoorbeeld volumebediening. En het hoeft dan niet uit te maken waar je precies tapt. Het zou zelfs kunnen zijn dat je toegang krijgt tot muziekbediening, waarna lampjes achter de stof oplichten en de bekende icoontjes voor bediening laten zien. Apple heeft hier zelf nog niets over bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.