Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon-enquête vraagt naar gezichtsherkenning voor Ring-deurbellen

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2020, 9:34 CategorieVeiligheid en beveiliging

Amazon heeft aan gebruikers via een enquête gevraagd of ze gezichts- en nummerplaatherkenning voor hun Ring-deurbellen en beveiligingscamera’s willen. Op dit moment beschikken de camera’s niet over dergelijke functies, terwijl camera’s van concurrenten die soms wel aanbieden.

Gezichtsherkenning voor Ring-deurbellen?

Dat blijkt uit informatie die Ars Technica in handen heeft, die opgestuurd is door een lezer. In de enquête staat de vraag in hoeverre gebruikers van de deurbellen en camera’s zo’n functie nuttig vinden. Naast vragen over gezichts- en nummerplaatherkenning, vraagt Amazon ook of mensen interesse hebben in schuifjes voor de camera’s, zodat je zeker weet dat de camera niets ziet. Daarnaast wordt er gevraagd of gebruikers ook de microfoon willen uitschakelen. En er wordt gevraagd of ze dat allemaal liever via de app zouden doen.

Amazon heeft bevestigd dat er inderdaad een enquête naar gebruikers gestuurd is. Een vertegenwoordiger laat weten dat het bedrijf op deze manier contact wil houden met klanten, om te zien of ze interesse hebben in dergelijke mogelijkheden. Wanneer gezichtsherkenning en de andere hierboven genoemde functies daadwerkelijk naar de camera’s en deurbellen komen, is niet bekend. Wel weten we dat dochteronderneming Ring al langer denkt aan het implementeren van onder meer die gezichtsherkenning.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.