Dyson komt met zuiverende ventilator Pure Humidify+Cool (update)

21 april 2020 3 Minuten 5 Reacties
Dyson Pure Humidify Cool

Dyson heeft in Engeland de Dyson Pure Humidify+Cool-ventilator aangekondigd. Het bedrijf, bekend van stofzuigers en ventilators, werkte vijf jaar aan het apparaat. Dyson Pure Humidify+Cool is een drie-in-een-ventilator die de lucht zuivert, vochtiger maakt en in beweging brengt.

Dyson

Het idee erachter is dat de lucht in huis zo optimaal mogelijk kan worden gehouden door de seizoenen heen. Het ziet er steeds meer naar uit dat we een aantal warme zomerdagen in huis en om het huis moeten spenderen. De timing van Dyson om met de ventilator te komen lijkt goed gekozen. In je woonkamer bevinden zich veel vluchtige organische stoffen, waaronder die van gasfornuizen, schoonmaakmiddelen en geurkaarsen. Juist nu je veel binnen zit, adem je daar meer van in.

De nieuwe Dyson moet de luchtkwaliteit verbeteren. Om dat te doen gaat er water door de verdamper. Via gezuiverde lucht worden waterdeeltjes via de Air Amplifier zo evenredig mogelijk door de kamer verspreid. Dyson Pure Humidify+Cool is volgens Dyson bacteriedodend, mede dankzij zilver, dat biostatische kenmerken heeft. Zilver zit verweven in het materiaal van de verdamper.

Het apparaat heeft drie functies:

  • Detecteren: lasers meten en detecteren ultrafijne deeltjes. Een aparte sensor detecteert de hoeveelheid VOC’s (vluchtige organische stoffen) zoals NO2/stikstof (uitlaatgassen) of benzeen (verbrande benzine). Een derde meet relatieve vochtigheid en de temperatuur. Het LCD-scherm op de machine volgt deze gegevens in realtime.
  • Verwijderen: een afgedicht microfiberfilter vangt 99,95% van de ultrafijne verontreinigde stoffen zoals allergenen, bacteriën en pollen en verwijderd gassen zoals de stikstof en benzeen.
  • Projecteren: uitgerust met Air Multiplier technologie, projecteert de Dyson Pure Humidify+Cool gezuiverde, bevochtigde lucht naar elke hoek van de kamer.

Ook zijn er drie modi beschikbaar:

  • Breeze-modus: Velen van ons genieten van het verfrissende gevoel van een natuurlijke buitenbries op een warme dag. Meer dan 40 miljoen datapunten zijn verzameld vanaf acht locaties op Dyson’s Malmesbury Research and Development campus. Hiermee is het gelukt om de natuurlijke luchtstroompatronen na te bootsen, om dat verfrissende windgevoel binnenshuis te brengen.
  • Ventilatormodus: In ventilatormodus wordt een ​​krachtige, voorwaartse stroom gezuiverde lucht de kamer in gestuurd voor direct koele lucht. Handig voor in de zomer om af te koelen en tegelijkertijd de kamer te zuiveren.
  • Diffuus modus: hiermee wordt de lucht niet voorwaarts op je geprojecteerd, maar via de achterkant verspreid zonder dat je dit voelt. Je kunt dus zuiveren en bevochtigen zonder het verkoelende gevoel.

Pure Humidify+Cool

Hierdoor wordt het apparaat beter schoongehouden, maar er is ook een speciaal schoonmaakprogramma om de verdamper te reinigen. De Pure Humidify+Cool gebruikt uv-stralen en een reflecterende ptfe-buis (een soort plastic) bacteriën te doden die zich onderin de watertank verzamelen. Uv-stralen zorgen er volgens Dyson voor dat  99,9 procent van de bacteriën wordt gedood.

De nieuwe ventilator is door Dyson getest in een kamers van maximaal 27 vierkante meter. Hierdoor moet deze in de meeste woonkamers en slaapkamers zijn werk prima kunnen verrichten.

Prijs en beschikbaarheid

De Dyson Pure Humidify+Cool is vanaf nu verkrijgbaar voor 699 euro op de website van Dyson in de kleuren wit/zilver en zwart/nikkel.

Reacties (5)