Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ecobee introduceert SmartCamera met Alexa-luidspreker

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2020, 21:56 CategorieVeiligheid en beveiliging

Ecobee heeft voor het eerst een slimme beveiligingscamera geïntroduceerd. Het bedrijf dat bekend is van slimme thermostaten komt nu met SmartCamera, die ook fungeert als Alexa-luidspreker.

SmartCamera

SmartCamera heeft een zicht van 180 graden en filmt in een resolutie van 1080p. Er zit een nachtmodus op en je kunt met de app overal op de wereld live zien wat zich voor de camera afspeelt. Hij kan ook automatisch iemand volgen die in beeld is. Daarnaast is het vrij bijzonder dat deze camera ook tegen je kan terug praten: er zit namelijk ondersteuning in in de vorm van Amazons slimme assistent Alexa. Bovendien kan SmartCamera communiceren met Apple HomeKit. Later wordt hier nog SmartThings- en Google Assistant-ondersteuning aan toegevoegd.

Het gaat om een camera voor binnenshuis en hij maakt deel uit van het Haven-ecosysteem. Dit is het beveiligingsplatform van Ecobee, dat naast de SmartCamera wordt voorzien van SmartSensor. Dat zijn slimme sensoren die je op deuren en ramen kunt aanbrengen en een signaal geven wanneer er ongewone beweging wordt geregistreerd. Bovendien weten ze wanneer een raam of deur dicht is. De SmartSensors gaan tot drie jaar mee op één batterij. SmartCamera en SmartSensors werken samen met SmartThermostat, de slimme thermostaat van Ecobee.

Ecobee

Zo kunnen ze registeren wanneer je weg bent of juist thuiskomt en daarop de temperatuur in je huis regelen, al wordt hiervoor ook de hulp ingeroepen van de Ecobee-app op de smartphone en geolocatie. Ecobee meent dat hierdoor minder nummerieke toetsen benodigd zijn op apparatuur en dat het hierdoor niet nodig is om nog eens handmatig van alles te programmeren. Echter zit er wel een keerzijde aan dit ecosysteem van Ecobee: het kan alleen jou alarmeren, dus het neemt geen contact op met de politie of brandweer.

De SmartCamera kost omgerekend 165 euro en de SmartSensors 75 euro voor twee stuks. Echter zijn deze allemaal alleen bestellen op adressen in Amerika. Of de camera en de slimme sensoren nog naar Europa komen, dat is onbekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.