Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistent kan apparaten ook lokaal aansturen (zonder internet)

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2020, 12:13 CategorieSoftware en apps

Google heeft laten weten dat de software development kit (sdk) voor lokale aansturing via Google Assistent uit de previewfase is. Daardoor is het voor ontwikkelaars mogelijk stembediening te implementeren voor (kleine) apps, die ook zonder tussenkomst van de Google-cloud werken.

Google Assistent krijgt lokale aansturingsoptie

In het kort houdt dat dus in dat de Google Assistent vanaf nu in staat is commando’s te versturen naar apparaten binnen je eigen wifinetwerk, zonder dat je daar internet voor nodig hebt (dat wordt met ‘lokaal’ bedoeld). Daarmee wordt stemaansturing mogelijk ook sneller. Voor het echter zover is, moeten ontwikkelaars de ondersteuning nog wel zelf inbouwen. Mocht het zo zijn dat een lokale aansturing toch niet goed werkt, dan kan de Assistent alsnog leunen op de internetverbinding (indien die beschikbaar is).

Smarthome-apparaten kunnen op verschillende manieren ontdekt worden door apps, maar ontwikkelaars moeten die applicaties wel maken in Javascript. Dat meldt Google op zijn eigen blog. Local Home Control, zoals de functie genoemd wordt, werd tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2019 gepresenteerd en is sindsdien beschikbaar voor developers. Google heeft helaas nog niet laten weten welke apparaten allemaal lokaal bediend kunnen worden; welke haken en ogen eraan zitten is dus nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.