Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistent komt straks naar meerdere tv’s en mediaspelers

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2020, 17:23 CategorieSoftware en apps

De Google Assistent biedt momenteel ondersteuning aan voor meer dan zestig type apparaten. Daar komen vanaf nu officieel drie nieuwe bij: televisies, afstandsbediening en mediaspelers. En ja, de stemassistent was al goed vertegenwoordigd in die categorie – maar dat worden er vanaf nu dus alleen maar meer.

Google Assistent geschikt voor tv’s, mediaspelers en remotes

In de afgelopen jaren hebben we de Google Assistent meerdere apparaattypen zien ondersteunen, waaronder de Nvidia Shield, de Logitech Harmony en verschillende Android TV-televisiemodellen. Dit gebeurt al sinds 2018, dus mogelijk komt dit nieuws een beetje raar over. Het grote verschil tussen 2018 en nu is dat Google de documentatie omtrent het toevoegen van de Assistent aan dergelijke apparaten, nu eindelijk afgerond en gepubliceerd heeft. Hierdoor kunnen meer fabrikanten checken hoe het precies werkt.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Google specifieke fabrikanten alvast toegang geeft tot een nieuwe categorie binnen de Assistent, dus heel vreemd is het eigenlijk ook weer niet. Zodra meer fabrikanten weten hoe ze de stemassistent kunnen implementeren, verwachten we een toename in de ondersteuning. Voor alle drie de apparaten geldt dat fabrikanten het volgende kunnen doen via stembediening: apps selecteren, input veranderen, playback bedienen, volume bedienen en het apparaat in- en uitschakelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.