Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home’s gevoeligheid op ‘Hey Google’ binnenkort in te stellen

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2020, 21:17 CategorieSoftware en apps

Soms zit je middenin een gesprek met je partner als Google zich er ineens mee bemoeit: “Sorry, ik begrijp het niet”. Google Home luistert natuurlijk voortdurend mee en als je ook maar iets zegt wat op ‘Oké Google’ of ‘Hey Google’ lijkt, dan wacht hij op een opdracht of zegt hij dus dat hij het niet begrijpt. Binnenkort ben je van dat probleem hopelijk verlost, want de gevoeligheid van het luistervinkgedrag van je slimme speakers met Google Assistent wordt aanpasbaar.

Hey Google!

Soms is Google Assistent veel te gevoelig en dat merk je op de momenten dat je je Android-smartphone niet goed vergrendeld in je broekzak steekt of wanneer je met iemand anders een gesprek hebt in dezelfde kamer als je Google Home te vinden is. Google slaat aan op een woord wat blijkbaar lijkt op ‘Hey Google’ en gaat soms volledig aan de haal met wat je zegt. Erg vervelend, maar daar is niets aan te doen.

Op dit moment tenminste niet, want volgens Mishaal Rahman van XDA komt er een nieuwe instelling aan voor de assistent. Hiermee zou je de gevoeligheid van het luisteren van je slimme speakers kunnen instellen. We wisten al dat Google werkte aan iets tegen dit probleem, want dat heeft het zelf aangekondigd in 2019.

Gevoeligheid aanpassen

Je zou de sensitiviteit kunnen aanpassen door een schuifje te gebruiken in de smartphone-app van je Google Home. Je kunt deze op de standaard gevoeligheid laten staan, of naar ‘minst gevoelig’ of juist ‘meest gevoelig’ kunnen schuiven. Dit zou ook zo gaan werken in slimme schermen.

Hoe goed dit werkt, dat is nog onbekend. Ook is het nog onduidelijk wanneer deze nieuwe optie live gaat. We hopen natuurlijk, zeker nu we meer tijd in de buurt van onze Google Home doorbrengen, dat deze nieuwe mogelijkheid niet te lang op zich laat wachten.

  • Delen:

Reacties

  1. Robbert
    23 april, 2020 om 8:47

    En 90% van de tijd is die niet gevoelig, maar Oost Indisch doof.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.