Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google stelt Assistent beschikbaar voor meer wifirouters en netwerken

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2020, 18:44 CategorieThuisnetwerk

Google zet de poorten naar zijn Assistent iets verder open. Het is nu voor meer ontwikkelaars van mesh-netwerken en wifirouters mogelijk om de spraakassistent in deze toestellen te integreren.

Google Assistent

Op dit moment kun je Google en Nest Wifi-routers instellen door je stem te gebruiken. Zo hoef je niet in de browser naar een pagina te gaan om de boel te configureren. Het gaat dus om een diepere integratie dan slechts het kunnen gebruiken van spraakbesturing. De spraakassistent kan hiermee toegang krijgen tot het systeem zelf. Dat betekent dat je dit gemakkelijk via je stem moet kunnen instellen.

Het betekent dat straks dus ook routers en mesh-netwerken van andere merken dan Google deze optie kunnen krijgen. Enkele voorbeelden van wat de Google Assistent kan betekenen, dat is het kunnen aan en uitzetten van een gastnetwerk. Ook een wachtwoord instellen voor het netwerk kan dan via spraak worden geregeld. Je kunt de slimme assistent ook vragen stellen over je verbruik en een snelheidstest laten doen.

Klaar voor het Internet der Dingen

Kortom, alles om je router of netwerk nog beter klaar te stomen voor het Internet der Dingen. Hierbij worden er steeds meer apparaten in huis op elkaar aangesloten. Google Assistent kan daarbij als spin in het web fungeren. Je spreekt die assistent (dus één ‘contactpunt’ aan, om meerdere apparaten aan te sturen). Al is het uiteraard alsnog van ontwikkelaars bij routerproducenten afhankelijk welke delen van deze Google-hulp er worden geïntegreerd in zo’n systeem.

En zo wordt Google Assistent-integratie niet langer iets van Google’s eigen producten: Google Wifi en Nest Wifi. Nieuwsgierig wat het verschil is tussen de twee? Dat komt aan bod in het artikel ‘Google Nest Wifi met ingebouwde Assistent-speaker onthuld‘.

  • Delen:

Reacties

  1. Marina
    29 april, 2020 om 8:37

    Ik wil wel een spieker zal de

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.