Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google test aparte volumebalk voor Google Assistent in Google Home

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2020, 9:22 CategorieSoftware en apps

Google test momenteel een nieuwe functie voor de Google Assistent waar gebruikers al heel lang om vragen: een aparte volumebalk. Hiermee kun je het volume van de stem van de Assistent apart instellen. Dit heeft dan geen effect op het volume van de muziek (en andersom).

Eigen volumebalk voor Google Assistent

Op moment van schrijven wordt de optie getest in de iOS-versie van de Google Home-app. Hoewel sommige gebruikers hem zien staan, werkt die helaas nog niet helemaal. De optie verschijnt in hetzelfde scherm als de volumebediening voor treble en bass, helemaal onderaan. Daar staat namelijk een nieuw kopje, genaamd Preferred Assistant Volume Level. Onder dat kopje treffen we de balk aan, waarmee je dus het volume van de stem van de Google Assistent kunt aanpassen. Zoals gezegd werkt de optie nog niet zoals verwacht.

Wanneer je nu namelijk het volume van de stem van de Google Assistent wil aanpassen, dan is er geen merkbaar verschil helaas. Bovendien schuift de instelling naar zijn standaardinstellingen nadat je een wijziging probeerde door te voeren en je teruggaat naar het thuisscherm. Boven de balk is er nog een extra optie zichtbaar, eentje waarmee je de stem automatisch kunt laten overgaan tot het geprefereerde niveau. Ook deze functie werkt niet naar behoren: op het ene apparaat klinkt de stem zacht en op de het andere juist weer heel hard.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.