Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest verlaagt videokwaliteit voor camera’s, maar je kunt dit terugdraaien

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2020, 9:20 CategorieVeiligheid en beveiliging

In de komende dagen zul je merken dat je camera’s van Nest een lagere videokwaliteit laten zien dan je tot nu toe gewend bent. Moederbedrijf Google wil met deze stap ervoor zorgen dat het netwerk niet overbelast wordt, nu veel mensen afhankelijk zijn van internet voor hun werk.

Videostream Nest-camera in lagere kwaliteit

Heel veel mensen werken thuis in een poging de verspreiding van covid-19 tegen te gaan en dat betekent dat het internet veel meer onder druk gezet wordt dan hiervoor. Verschillende bedrijven hebben daarom de kwaliteit van de verbinding omlaag gegooid (zoals videostreamingdiensten en consoleboeren) in een poging de druk op het netwerk te verminderen. Nest, onderdeel van Google, heeft nu hetzelfde besloten voor de videostreams van zijn camera’s. Die tonen tijdelijk een lagere resolutie tijdens het streamen.

De verlaging gaat alleen op voor de resolutie en bandbreedte. Alle andere opties blijven ingesteld zoals ze ingesteld waren. Onduidelijk is nog voor welke kwaliteit Nest kiest: sommige camera’s hebben drie kwaliteitsstanden, terwijl andere er vier hebben. Mocht je dit trouwens een groot probleem vinden, geen nood. Je bent in staat de kwaliteit wederom omhoog te brengen als je dat wil. Wanneer de verandering doorgevoerd is, krijg je daar vanzelf melding van op je smartphone. Hier lees je meer over het aanpassen van de kwaliteit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.