Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Wifi 6E in aantocht: grootste update van de afgelopen 20 jaar

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2020, 9:38 CategorieThuisnetwerk

Binnen nu en enkele maanden krijgen we waarschijnlijk toegang tot de grootste update van wifi sinds de lancering, genaamd Wifi 6E. Er wordt namelijk een deel van het 6GHz-spectrum opengegooid voor gebruik zonder licentie. Daarmee kan wifi sneller en betrouwbaarder worden dan nu het geval is.

Wifi 6E komt eraan

Dat heeft de Amerikaanse overheidsorgaan FCC bepaald. Zodra bedrijven die bijvoorbeeld routers maken toegang krijgen tot de technologie, dan zal wereldwijd het aandeel van dergelijke apparaten – inclusief devices die eraan gekoppeld kunnen worden – flink gaan toenemen. Door de band op 6 GHz open te gooien, krijgen we straks toegang tot veel meer ruimte. De verandering zal later dit jaar doorgevoerd worden, maar wanneer is nog niet helemaal duidelijk. Je wifi moet tegen die tijd sneller en stabieler gaan aanvoelen.

Dit is de grootste verandering aan wifi sinds de introductie van de communicatiestandaard, in 1989. Het nieuwe spectrum zorgt voor een verviervoudiging van de ruimte in vergelijking met de ruimte die we nu hebben. Dat betekent: meer bandbreedte en minder interferentie. Dat geldt natuurlijk alleen voor de apparaten die Wifi 6E straks ondersteunen (dat betekent dat je dus wederom nieuwe devices moet kopen om ervan te kunnen profiteren). Wil je meer lezen over de nieuwe standaard? Check dan ons uitgebreide achtergrondstuk.

  • Delen:

Reacties

  1. Gerard
    28 april, 2020 om 18:19

    ik houd me bezig om er domotica, dus goed nieuws, maar ’s nachts houd de houdige 2.4 en 5 MHz WiFi mij wakker. ik hoop dat dat dan afgelopen is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.