Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Android TV-apparaten worden onderdeel van Google Home-speakergroepen

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2020, 9:19 CategorieBeeld en geluid

Google maakt het vanaf nu ook mogelijk om een Android TV-apparaat toe te voegen aan je Google Home-speakergroep. Zo kan de muziek op je tv dus gesynchroniseerd worden met de andere slimme speakers die ondersteuning aanbieden voor Google Cast.

Android TV onderdeel van Google Home-speakergroep

Er is nu een update voor de Chromecast Built-in-app beschikbaar die ervoor zorgt dat je ook je Android TV-apparaten kunt toevoegen aan Google Home-speakergroepen. Gebruikers die dit nieuws bevestigen laten weten dat het in elk geval met de Nvidia Shield kan. Dat laten gebruikers op Twitter weten dit weekend. De update voor de technologie is momenteel nog niet beschikbaar voor iedereen. Er is wel een bètaversie beschikbaar. Daar kun je aan komen door je aan te melden voor het bètaprogramma, klik daarvoor hier.

Heb je je aangemeld voor het programma? Mooi zo, dan kan het nog heel even duren voordat de update uitrolt naar de apparaten die ondersteuning aanbieden. Hiermee lost Google een grote irritatie op, want waarom konden Android TV-apparaten dit niet al eerder? Als de update straks voor iedereen beschikbaar is, dan kun je dus ook tv’s en mediaspelers onderdeel laten uitmaken van je Google Home-groep, waardoor je dus overal in huis dezelfde muziek hoort. Google heeft hier zelf niets over bekendgemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. Ron
  05 mei, 2020 om 19:17

  Dat kan al heel lang, zonder Android TV, via de chromecast..

 2. Rm
  06 mei, 2020 om 4:02

  Het nieuws is dat het nu ook met Android tv kan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.