Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple neemt wederom startup over voor verbeteren van Siri

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2020, 9:35 CategorieSoftware en apps

Apple heeft wederom een startup overgenomen die moet helpen bij het verbeteren van stemassistent Siri, beschikbaar op onder meer iOS. De startup heeft zich gespecialiseerd in machine learning. Bloomberg schreef over de overname en het bedrijf uit Cupertino heeft het nieuws inmiddels bevestigd.

Apple neemt machine learning-startup over

Apple bevestigt dergelijke nieuws meestal met eenzelfde soort zin of een variatie daarop: “Apple buys smaller technology companies from time to time and we generally do not discuss our purpose or plans.” Desondanks is het toch goed om te weten dat dit gebeurt, aangezien we daarom weten dat Siri in de toekomst flink verbeterd kan worden. Het overgenomen bedrijf, genaamd Inductiv, gaat op in het bedrijf uit Cupertino. Het team van ingenieurs werkt voortaan aan Siri, machine learning en datawetenschap.

Inductiv heeft technologie ontwikkeld dat kunstmatige intelligentie inzet voor het automatiseren van het identificeren en verbeteren van fouten in data voor machine learning-doeleinden. Schone data is belangrijk voor machine learning: daarmee kunnen systemen zichzelf verder ontwikkelen met minder menselijke tussenkomst. Apple’s Siri-baas John Giannandrea, ook verantwoordelijk voor machine learning, heeft al meerdere bedrijven overgenomen voor het verbeteren van de achterliggende infrastructuur van de stemassistent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.