Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Eerste chips voor Wifi 6E voor routers en smartphones aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2020, 9:25 CategorieAlgemeen

Qualcomm heeft zijn eerste chips voor Wifi 6E gepresenteerd. De chips zijn bedoeld voor zowel routers als smartphones. De nieuwe wifistandaard moet het internet in huis niet alleen betrouwbaarder, maar ook sneller maken. De standaard krijgt namelijk toegang tot een groot deel van van het 6GHz-spectrum.

Eerste chips voor Wifi 6E

De chips voor de routers worden nu al verscheept, terwijl de chips voor smartphones pas in de tweede helft van het jaar vrijgegeven worden. Wifi 6E moet ervoor zorgen dat we er flink op vooruitgaan wat wifi betreft. Op Smarthome Magazine hebben we daar eerder een achtergrondartikel over geschreven, waarin we uitleggen hoe dat komt en wat je eraan hebt. Telefoons mogen later dit jaar rekenen op hoge downloadsnelheden tot maximaal 3,6 Gbps. Dit is een theoretische snelheid, dus waarschijnlijk zal de max straks ietwat lager zijn.

In totaal zullen er straks vier verschillende chips voor routers verschijnen die daardoor Wifi 6E ondersteunen: de 610, 810, 1210, en 1610. De capaciteiten lopen dan uiteen van het beheren van zes streams met een theoretische snelheid van 5,4 Gbps tot zestien streams op 10,8 Gpbs. Qualcomm verwacht dat meshnetwerken het nieuwe spectrum gaan gebruiken als een backhaul, waardoor de andere banden vrijgemaakt worden voor de apparaten in huis. Vooralsnog geldt dit alleen voor de VS, in Europa moeten de regelgevende organen zich nog buigen over de technologie.

  • Delen:

Reacties

  1. Karel
    24 juli, 2020 om 17:16

    “ Vooralsnog geldt dit alleen voor de VS, in Europa moeten de regelgevende organen zich nog buigen over de technologie.”

    Natuurlijk is Europa weer zo sloom.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.