Google Home-app geüpdatet met betere indeling voor instellingen

15 mei 2020 1 Minuut 6 Reacties
GoogleHomeAssistent

De Google Home-app is typisch zo'n app die heel veel mogelijkheden aanbiedt, waardoor het soms nogal een rommeltje kan worden als we kijken naar de indeling van de interface. De afgelopen maanden is daar veel aan veranderd. Nu is het de beurt aan het menu voor de instellingen.

Download de update voor Google Home

De update voor de interface wordt nu uitgerold naar iedereen, maar het kan nog een paar dagen duren voordat je hem ontvangt. Wanneer je de update ontvangen hebt, dan krijg je een duidelijkere indeling van dat scherm. Daardoor moet het gemakkelijker worden dingen snel terug te vinden. Over het algemeen is de indeling nog hetzelfde (dat wil zeggen: het gros van de opties staan onder dezelfde kopjes, met hier en daar verschillen), maar het onderscheid tussen de verschillende kopjes is nu wel een stuk duidelijker gedefinieerd.

Daarnaast is het wel zo dat de namen van de opties voor een groot deel aangepast zijn. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, aangezien het doel van zo’n update is om ervoor te zorgen dat het overzichtelijker wordt. Desondanks kunnen we ons voorstellen dat het nu weer even wennen is wanneer je naar een specifiek onderdeel zoekt en die nu niet meer kunt vinden. Neem je tijd en klik even overal een keer op, zodat je weet waar alles staat en wat alles doet. De update wordt nu uitgerold naar alle gebruikers die Google Home gebruiken.

Reacties (6)