Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Nest Wifi nu beschikbaar in Nederland en België

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2020, 7:00 CategorieThuisnetwerk

Google heeft bekendgemaakt dat Google Nest Wifi vanaf nu beschikbaar is in Nederland en België. De prijs: vanaf 259 euro. Daar haal je twee modules voor in huis. Het systeem bestaat uit twee onderdelen: de router (die je koppelt aan je modem) en de punten waarmee je je netwerk uitbreidt.

Google Nest Wifi nu te koop

In vergelijking met Google Wifi (lees hier onze review) moet Google Nest Wifi twee keer zo snel zijn en een bereik hebben die 25 procent groter is. Een pakket van twee Nest Wifi-modellen moet een oppervlakte aankunnen van 210 vierkante meter. Bovendien kun je het netwerk uitbreiden met extra wifipunten. En mocht je al Google Wifi in huis hebben staan, dan kun je er tevens voor kiezen Nest Wifi aan de verzameling toe te voegen. Zo kun je dus gebruik blijven maken van de hardware die je al thuis hebt staan.

Het installeren van Google Nest Wifi moet simpel gaan. Je (downloadt en) opent de Google Home-app en voegt de hardware zodoende toe. Na het installeren staat Nest Wifi tussen je andere slimme apparaten in huis (je hebt de Google Wifi-app hiervoor dus niet nodig). Met Google Home kun je onder meer apparaten prioriteit op je netwerk geven, de snelheid bekijken, een gastnetwerk aanmaken en je wachtwoord veranderen. Heb je een Google Nest Hub? Dan kun je via dat scherm het wachtwoord van je eigen netwerk delen.

Daarnaast fungeren de nieuwe Google Nest Wifi-modules ook als een Google Assistent-speaker. Waar de module staat, heb je dus ook toegang tot de stemassistent van Google. Je kunt het zien als een extra Google Nest Mini-speaker voor in huis, ongeacht de kamer. Middels stemcommando’s kun je bijvoorbeeld je wifinetwerk uitschakelen als je kids niet luisteren. Ook kun je andere informatie opvragen, zoals je internetsnelheid. Verder is het design aangepast, zodat je de Nest Wifi in het openbaar, voor betere signaalsterkte, kunt plaatsen.

Prijzen

De router met punt kost 259 euro. Alleen de router kost 159 euro en een los punt kost 139 euro.


€ 229,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 229,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 229,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 134,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 134,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 139,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.