Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google test bevestigen van betalingen met de Google Assistent

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2020, 9:15 CategorieSoftware en apps

Google test nu een nieuwe functie voor de Google Assistent, waarmee je betalingen kunt bevestigen middels een stemcommando. De betalingen verlopen dan via Voice Match, dezelfde technologie waarmee je bijvoorbeeld toegang krijgt tot gepersonaliseerde zoekresultaten en agenda-items.

Betalen met de Google Assistent

Als je iets wil kopen via de Google Assistent, dan is dat een heel proces. Heb je eenmaal in je winkelwagen wat je nodig hebt, dan moet de betaling nog altijd uitvoeren op je smartphone. De autorisatie gaat dan bijvoorbeeld via een vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning. Maar in de toekomst kan hier ook Voice Match voor gebruikt worden. De redactie van Android Police heeft de nieuwe optie opgemerkt. Het bevestigen van de betaling gaat dan via een stemcommando via de Assistent en dan niet meer via je smartphone.

Het betreft nu nog een beperkte pilot die alleen werkt wanneer bepaalde winkels of diensten de functie ook ondersteunen. Je kunt zowel fysieke als digitale producten aanschaffen met je stem, zonder tussenkomst van je smartphone. Mocht de functie straks uitrollen naar iedereen, dan is het dus wel de bedoeling dat je de vrijwillige functie Voice Match activeert. Zo kan Google je stem herkennen (er wordt dan dus data opgeslagen), waarmee je de aankopen doet. Wanneer de optie uitgerold wordt, is helaas niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.